ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Βιβλιοπωλεία: Μόνο βιβλία χωρίς click away!

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Βιβλιοπωλεία: Μόνο βιβλία χωρίς click away!
INTIME NEWS

Μόνο βιβλία θα μπορούν να πωλούν από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου τα βιβλιοπωλεία, ενώ για τα υπόλοιπα είδη που υπάρχουν μέσα στο κατάστημα θα ακολουθείται η διαδικασία του click away.

Αυτό ξεκαθαρίζουν στο Νewsbomb.gr κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης.

Συνεπώς αν κάποιος καταναλωτής πάει σε ένα βιβλιοπωλείο, μπορεί να αγοράσει βιβλία, αλλά αν θέλει να πάρει κι ένα στυλό, θα πρέπει να βγει από το κατάστημα, να το πληρώσει ηλεκτρονικά, να στείλει το αντίστοιχο sms και να ξαναπάει έξω από το κατάστημα να το παραλάβει. Τo ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα παιχνίδια που πωλούν πολλά βιβλιοπωλεία.

Σημειώνεται πως από τη Δευτέρα θα σηκώσουν ρολά τα αμιγώς βιβλιοπωλεία τα οποία είναι 1.784 σε όλη την επικράτεια.

Η μετάβαση σε βιβλιοπωλείο θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης, πλέον δε της απόδειξης προαγοράς του προμηθευτή.

Αναφορικά με τα μέτρα τήρησης αποστάσεων και αναλογία πληθυσμού ανά τ.μ. ισχύουν τα εξής:

  • Έως 100 τ.μ. 4 άτομα
  • Άνω των 100 τ.μ. +1 άτομο ανά 15 τ.μ.

Σημειώνεται πως ο καταναλωτής που θα εισέρχεται σε κατάστημα όταν υπάρχουν παραπάνω άτομα θα πληρώνει πρόστιμο 300 ευρώ, ενώ ίδιο θα είναι το πρόστιμο και για όσους δεν φέρουν μαζί τους το χαρτί με την απόδειξη παραγγελίας του προϊόντος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο κορονοϊού: Ποιοι δεν θα εμβολιαστούν και γιατί