ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Πέτσας στο Newsbomb.gr – Στα μέσα Ιανουαρίου οι αποφάσεις για περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς

Lockdown: Πέτσας στο Newsbomb.gr – Στα μέσα Ιανουαρίου οι αποφάσεις για περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς

Lockdown: Από το πρωί της Κυριακής (03/11) και για μία εβδομάδα, έως δηλαδή και το πρωί της Δευτέρας (11/01) η Ελλάδα μπαίνει ξανά σε νέο αυστηρό lockdown προληπτικά, με κλείσιμο όλων των δραστηριοτήτων που είχαν ανοίξει τις τελευταίες ημέρες.

Πολιτική απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων για την επόμενη εβδομάδα, όπως τόνισε στο Newsbomb.gr o κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας, αμέσως μετά τις έκτακτες ανακοινώσεις για τον κορονοϊό.

Όπως είπε, βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση του ιικού φορτίου στην Ελλάδα, ώστε να μπορέσουν οι ειδικοί να λάβουν τις αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο, όπως ανέφερε στην έκτακτη ανακοίνωση, θα γίνει στις 11 Ιανουαρίου.

Το βασικό μήνυμα που θέλει να περάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι να μείνουμε σπίτι για μία εβδομάδα, ώστε η οικονομική δραστηριότητα να ανοίξει ξανά. Ο κ. Πέτσας ανέφερε επίσης ότι η μέχρι στιγμής επιδημιολογική εικόνα των γιορτών φαίνεται καλή, αλλά θα χρειαστούν 5 με 6 ημέρες για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Τέλος, όπως τόνισε στο Newsbomb.gr ο κ. Πέτσας η κυβέρνηση στα μέσα Ιανουαρίου και πιθανότατα έως τις 14 του μηνός θα αποφασίσει για το περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς και της Οικονομίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Ανακοινώθηκαν νέα αυστηρά μέτρα στην Ελλάδα - Πότε ανοίγουν τα σχολεία