ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Με ανοιχτές πόρτες στα καταστήματα, «κηδειόχαρτα» και χωρίς πελάτες η διαμαρτυρία των εμπόρων

Εμπορικό κατάστημα στην Πάτρα

Σε συμβολική διαμαρτυρία για το γεγονός ότι τα καταστήματά τους δεν άνοιξαν σήμερα, Δευτέρα, προχώρησαν οι έμποροι στην Πάτρα.

Οι έμποροι της Πάτρας είχαν αποφασίσει να βρεθούν όλοι κανονικά στα καταστήματά τους από τις 9 το πρωί χωρίς προσωπικό, να έχουν τα φώτα και τις πόρτες τους ανοιχτές χωρίς όμως να εξυπηρετούν κόσμο.

Παράλληλα ανάρτησαν το αφισάκι-«κηδειόχαρτο» που δημιούργησε ο Σύλλογος και τοποθέτησαν μαύρες σημαίες.

Μέχρι τις 10 το πρωί της Δευτέρας, πάντως, στη συμβολική διαμαρτυρία είχαν λάβει μέρος περίπου δύο στα δέκα καταστήματα, ενώ τα υπόλοιπα παρέμεναν κλειστά.

Δείτε φωτογραφίες από την Πάτρα:

Οι καταστηματάρχες της Πάτρας, οι οποίοι το Σάββατο επιφύλαξαν «θερμή υποδοχή» στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις τους (μαζί με αυτές της Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης) αποφασίστηκε, την Παρασκευή, να μείνουν κλειστές λόγω του επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους έως 4.000 ευρώ για 10.800 επιχειρήσεις λιανεμπορίου που δραστηριοποιούνται σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα.

Η αποζημίωση διαμορφώνεται ως εξής:

  • 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 0 έως 5 εργαζόμενους.
  • 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 6 έως 20 εργαζόμενους.
  • 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 21 έως 50 εργαζόμενους.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών για τις επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα για λιγότερες από 15 ημέρες, η αποζημίωση θα αναλογεί στο ήμισυ των προαναφερόμενων ποσών.

«Αυτή η αποζημίωση:

  • είναι μη επιστρεπτέα,
  • είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων,
  • δεν υπόκειται σε οποιοδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά,
  • δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα» ανακοίνωσε, επίσης, ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Με πληροφορίες από best.gr και tempo24.news

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Σείεται» η Τουρκία: Συνέλαβαν τον εμπνευστή της «Γαλάζιας Πατρίδας» - Όλα θυμίζουν... 2016