ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στα Εξάρχεια με το νεκρό έμβρυο: Πού στρέφονται οι έρευνες - Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση

Θρίλερ στα Εξάρχεια με το νεκρό έμβρυο: Πού στρέφονται οι έρευνες - Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση

Με εισαγγελική εντολή θα διενεργηθεί σήμερα νεκροψία - νεκροτομή στο νεκρό έμβρυο, ενώ θα αρχίσουν να καλούνται για κατάθεση γυναίκες που επισκέπτονταν τη δομή για ιατρικές εξετάσεις

Την ταυτότητα της γυναίκας που κυοφορούσε το έμβρυο που βρέθηκε νεκρό σε αποχέτευση σε κτίριο όπου στεγάζονται γραφεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, στα Εξάρχεια αναζητούν οι αρχές προκειμένου να πάρουν απαντήσεις για τη μυστηριώδη αυτή υπόθεση.

Παράλληλα, φως στις συνθήκες για το τι συνέβη και το έμβρυο βρέθηκε πεταμένο σε βόθρο, αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.

Με εισαγγελική εντολή θα διενεργηθεί σήμερα νεκροψία - νεκροτομή.

Το μακάβριο εύρημα εντοπίστηκε από υπάλληλο καθαριότητας, ο οποίος το παρέδωσε στους υπεύθυνους της ΜΚΟ στη Σόλωνος. Αν και αρχικά, δεν ήταν σαφές αν επρόκειτο για έμβρυο ή κάτι άλλο εν συνεχεία μία φωτογραφία ντοκουμέντο αποκάλυψε την αλήθεια.

Το παιδί εκτιμάται ότι γεννήθηκε περίπου 4 μηνών χωρίς να μπορούν ακόμα οι αρχές να γνωρίζουν το πότε ακριβώς γεννήθηκε και πόσο καιρό βρισκόταν στο χώρο νεκρό.

Η αποκάλυψη της αποτρόπαιας πράξης ήρθε στο φως το μεσημέρι της Δευτέρας όταν ένας υπάλληλος εταιρείας αποφράξεων την ώρα που καθάριζε το βόθρο της πολυκατοικίας στην οδό Σόλωνος 140 στα Εξάρχεια είδε κάτι που "έμοιαζε με βρέφος" όπως είπε.

Το πήρε στα χέρια του και ειδοποίησε τους υπεύθυνους των γραφείων, τους γιατρούς χωρίς σύνορα για το εύρημα του. Εκείνοι όπως ο υπάλληλος ισχυρίστηκε αμέσως το πήραν και το έβαλαν σε ένα κουτί, ενώ στη συνέχεια το έβαλαν σε ένα χώρο που είχε ψυγεία και του είπαν ότι θα ενημερώσουν την ιατροδικαστική υπηρεσία. Εκείνος έφυγε και γυρνώντας στο γραφείο του ενημέρωσε την εργοδότριά του, η οποία του είπε ότι έπρεπε άμεσα να ενημερώσουν την αστυνομία όπως και έγινε.

Οι αστυνομικοί μετά από έρευνα εντόπισαν τον κοινωνικό λειτουργό και υπεύθυνο των γραφείων και τη γυναικολόγο που εξέταζε γυναίκες εθελοντικά, οι οποίοι και κατέθεσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το έμβρυο βρισκόταν στα ψυγεία της ΜΚΟ προκειμένου να παραδοθεί στον ιατροδικαστή και πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως κάποια από τις γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης που πήγε για επίσκεψη στη γιατρό, πιθανότατα το γέννησε στις τουαλέτες κι έφυγε. Πλέον οι αστυνομικοί καλούνται να πάρουν καταθέσεις από γυναίκες που έχουν επισκεφθεί τη δομή προκειμένου να εντοπίσουν τη «μητέρα».