ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε «κύκλωμα» εμπορίας κλεμμένων αυτοκινήτων στη Μυτιλήνη

Εξαρθρώθηκε «κύκλωμα» εμπορίας κλεμμένων αυτοκινήτων στη Μυτιλήνη

Καλοστημένη επιχείρηση διακίνησης κλεμμένων οχημάτων αποκάλυψε η Αστυνομία να «κρύβεται» στην περιοχή της Καλλονής στην κεντρική Λέσβο.


Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα. Σύμφωνα με την Αστυνομία πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε κλοπές οχημάτων τα οποία στη συνέχεια διέθετε προς πώληση με πλαστογραφημένα στοιχεία. Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της τέλεσης διακεκριμένων κλοπών, της πλαστογραφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Από τα στοιχεία της έρευνας προέκυψε ότι, «ιθύνων νους» της οργάνωσης είναι ένας 40χρονος Έλληνας, υπεύθυνος λειτουργίας της μάντρας, ενώ στον εκτελεστικό της πυρήνα, ανήκουν ένας 31χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος διέμενε παράνομα στην Ελλάδα και εργαζόταν στη μάντρα, καθώς και ένας 31χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης συνεργείου στη Λέσβο. Στο κύκλωμα εμπλέκεται και η 35χρονη ιδιοκτήτρια της επιχείρησης.

Όπως έγινε γνωστό, τα μέλη της οργάνωσης, έχοντας διαρκή δράση την τελευταία τουλάχιστον τριετία, με γεωγραφικό πεδίο τη Λέσβο και διάφορες περιοχές της Αττικής, ακολουθούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία, προκειμένου τα κλεμμένα οχήματα να «εμφανίζονται» ως προϊόν νόμιμης αγοραπωλησίας και συναλλαγής.