ΕΛΛΑΔΑ

ΕΔΕ και διαθεσιμότητα για τον γιο του Μπαλτάκου

ΕΔΕ και διαθεσιμότητα για τον γιο του Μπαλτάκου

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε σε βάρος του υιού Μπαλτάκου όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο υιός Μπαλτάκος τίθεται από την υπηρεσία του σε διαθεσιμότητα. Ο υπουργός Ναυτιλίας μόλις έλαβε γνώση, ότι υπήρξε το επεισόδιο ξυλοδαρμού στη Βουλή, βγήκε από την Ολομέλεια που γινόταν η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα τουριστικά πλοία και επικοινώνησε αμέσως με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος πληροφορώντας τον για το ζήτημα και ζητώντας του να διατάξει ΕΔΕ και να θέσει στη διάθεση της υπηρεσίας του τον αξιωματικό.

Το επεισόδιο που έλαβε χώρα σήμερα στον πρώτο όροφο της Βουλής στο σημείο που βρίσκονται τα γραφεία της ΧΑ αλλά και το γραφείο Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης, με πρωταγωνιστή τον υιό Μπαλτάκο και βουλευτές του κόμματος της Χρυσής Αυγής καταδίκασαν πριν από λίγο τα κόμματα.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια επεισόδια. Δυστυχώς, αν άρχισαν και εδώ μέσα να γίνονται αυτά, θα πρέπει η Βουλή να πάρει αυστηρότερα μέτρα», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Δριβελέγκας.

Είχε προηγηθεί η καταγγελία στην Ολομέλεια από τον βουλευτή της ΧΑ Αρτέμη Ματθαιόπουλο, ότι ο ίδιος και ο συνάδελφός του Μιχάλης Αρβανίτης έπεσαν θύματα χυδαίων ύβρεων και χειροδικίας από τον υιό Μπαλτάκο, αμέσως μετά την αποκάλυψη στην Ολομέλεια της συνομιλίας του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης και του Ηλία Κασιδιάρη. Ο βουλευτής κατήγγειλε επίσης ότι «αν και θα έπρεπε δεν κινήθηκε διαδικασία αυτοφώρου μόνο και μόνο επειδή πρωταγωνιστής της επίθεσης ήταν υιός σημαίνοντος στελέχους της ΝΔ».

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αργά το μεσημέρι πήγαν στο γραφείο του Φρουράρχου της Βουλής και ζήτησαν να καταθέσουν μήνυση για το επεισόδιο αλλά ο Φρούραρχος τους απάντησε πως αρμόδια υπηρεσία για να απευθυνθούν είναι το Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Προσωπικά υπόλογος ο Σαμαράς

Αντιπαραθέσεις στη Βουλή για την υπόθεση Μπαλτάκου

ΚΚΕ: Να πάρει θέση η κυβέρνηση για την υπόθεση Μπαλτάκου

Ζώης: Να παραιτηθούν Δένδιας και Αθανασίου

Παραιτήθηκε από τη θέση του γ.γ της κυβέρνησης ο Μπαλτάκος

Σαμαράς: Δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο Π. Μπαλτάκος

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι αρκετή η παραίτηση Μπαλτάκου

Να παραιτηθεί η κυβέρνηση, ζητά ο Πάνος Καμμένος

Διάλογος - φωτιά «καίει» την κυβέρνηση! (vid)

ΠΑΣΟΚ: Η άμεση παύση του κ. Μπαλτάκου είναι το λιγότερο

Μείζον θέμα για την κυβέρνηση από τις παραδοχές Μπαλτάκου

Σαχινίδης: Οι θεσμοί δεν λειτουργούν

Χαρ. Αθανασίου: Καμία παρέμβασή μου στη Δικαιοσύνη