ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Την παραπομπή Τραμπ ανακοίνωσε η Πελόζι

ΗΠΑ: Την παραπομπή Τραμπ ανακοίνωσε η Πελόζι
ap

Την παραπομπή του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, σημειώνοντας πως «δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια εκτός από το να δράσουμε».

Σε συνέντευξη Τύπου, η Πελόζι είπε πως έδωσε εντολή στην Επιτροπή Δικαιοσύνης να προχωρήσει στη σύνταξη των σχετικών εγγράφων για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου.

«Οι ενέργειες του προέδρου έχουν παραβιάσει κατάφωρα το Σύνταγμα», σημείωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στους δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε ότι ο Τραμπ απειλεί συνεχώς τη δημοκρατία και «δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια από το να δράσουμε».

Νωρίτερα με δύο αναρτήσεις του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι «έχουν τρελαθεί» και πως ενώ δεν έχουν στοιχεία εναντίον του αυτό μοιάζει να μην έχει σημασία.

«Συνεπώς εγώ λέω, εάν πρόκειται να με παραπέμψετε, κάντε το τώρα, γρήγορα ώστε να έχουμε μια δίκαιη δίκη στη Γερουσία, και ώστε η χώρα μας να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς».

«Εκλέχθηκα για να "καθαρίσω το βάλτο" και αυτό κάνω», σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και αναφέρθηκε ονομαστικά στον πρόεδρο της επιτροπής πληροφοριών Άνταμ Σιφ, τον Τζο Μπάιντεν και τη Νάνσι Πελόσι.