ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Οδηγίες του προξενείου των ΗΠΑ μετά την επίθεση στο Τρίερ που προκάλεσε τέσσερις θανάτους

Γερμανία: Οδηγίες του προξενείου των ΗΠΑ μετά την επίθεση στο Τρίερ που προκάλεσε τέσσερις θανάτους
AP Images

Το προξενείο των ΗΠΑ στη Φρανκφούρτη εξέδωσε οδηγία για τους πολίτες που ζουν στη Γερμανία. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και θα τοποθετηθεί επίσημα σε λίγες ώρες με συνέντευξη Τύπου.

Τρόμος στη Γερμανία το μεσημέρι της Τρίτης (1.12), όταν ένα αυτοκίνητο στο κέντρο του Τρίερ μπήκε σε πεζόδρομο προκαλώντας τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 30, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Η αστυνομία της περιοχής έχει αποκλείσει όλη την περιοχή κι όπως ανακοίνωσε την έχει ασφαλίσει, ενώ υπογραμμίζει πως για την ώρα δεν βλέπει «συνεχιζόμενη απειλή». Την ίδια στιγμή, ωστόσο, καλεί τους πολίτες να μην κινούνται προς το σημείο ενώ ήδη δημιουργήθηκε πλατφόρμα για να ανεβάζουν βίντεο και φωτογραφίες από το συμβάν όσοι τυχόν έχουν καταγράψει το περιστατικό, αλλά και τηλεφωνικός αριθμός για να επικοινωνούν με τις αρχές και να δίνουν στοιχεία.

Οι θάνατοι από την επίθεση έχουν ανέλθει στους τέσσερις, μεταξύ των νεκρών είναι και ένα παιδί όπως μεταδίδουν τα γερμανικά δίκτυα, ενώ υπάρχουν πάνω από 30 τραυματίες. Η αστυνομία του Τρίερ ενημέρωσε πως θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 19:00 τοπική ώρα για να ενημερώσει για το συμβάν, το οποίο είναι υπό διερεύνηση έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν πρόκειται για ατύχημα ή για τρομοκρατική ενέργεια.

Το προξενείο των ΗΠΑ στη Φρανκφούρτη, πάντως, ήδη εξέδωσε οδηγία για τους Αμερικανούς πολίτες που ζουν σε αυτή την ευρύτερη περιοχή στη Γερμανία. «Πληροφορηθήκαμε για το τρομερό συμβάν στο Τρίερ και είμαστε σε επαφή με τις τοπικές αρχές. Προτρέπουμε όλους τους Αμερικανούς πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας του Τρίερ. Επικοινωνήστε μαζί τους σε περίπτωση έκτατης ανάγκης, αποφύγετε την περιοχή. Επικοινωνήστε με το πλησιέστερο προξενείο των ΗΠΑ ή την πρεσβεία για οποιαδήποτε βοήθεια», αναφέρει μέσα από μήνυμα στο Twitter.

Η αστυνομία του Τρίερ, ωστόσο, λίγη ώρα μετά το συμβάν προχώρησε στη σύλληψη ενός άνδρα 51 ετών, ο οποίος είναι Γερμανός. Ο συγκεκριμένος οδηγούσε το όχημα τύπου SUV που εισέβαλε στον πεζόδρομο και προκάλεσε την τραγωδία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στη Σαντορίνη: Σοκάρει η ομολογία του δράστη - Τον «έκαψαν» οι κάμερες