ΚΟΣΜΟΣ

Αναστασιάδης: Δεν μπορεί να αποφασιστεί θετική ατζέντα για την Τουρκία όταν θέλει λύση δύο κρατών

Αναστασιάδης
AP

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο άσκησης βέτο για την τελωνειακή αναβάθμιση της Τουρκίας, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης. 

Όπως λέει έχει αποστείλει ήδη επιστολές στους αρχηγούς των κρατών μελών γνωστοποιώντας όπως λέει την αξίωση της Τουρκίας για λύση κρατών και προσθέτει πως με ανάλογες θέσεις «δεν θεωρώ μπορεί να συζητηθεί ή να αποφασιστεί η θετική ατζέντα στις σχέσεις Τουρκίας- Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Δίνει απαντήσεις για τα περιβόητα πρακτικά που αναφέρει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και κληθείς να απαντήσει για ποιο λόγο δεν τα δίνει για να αποσείσει τις σκιές σημειώνει πως η πολιτεία του διαψεύδει τον Τσαβούσογλου.

Όπως αναφέρει, κατά την περιβόητη συνάντηση, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, έθεσε τη λύση δύο κρατών, ο Κύπριος πρόεδρος την απέρριψε και αντιπρότεινε αποκέντρωση εξουσιών.

Μιλά για την αποκεντρωμένη ομοσπονδία που θεωρεί ως λύση, χαρακτηρίζει μη αποδεκτές τις βρετανικές θέσεις και αναλύει τον τετραγωνισμό του κύκλου που έθεσε ο Αντόνιο Γκουτιέρες.

Πάντως δεν θεωρεί δεδομένη τη διεξαγωγή δεύτερης άτυπης διάσκεψης, υπογραμμίζοντας πως χρειάζεται πολλή προετοιμασία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε περισσότερα:

Συμβόλαιο θανάτου στη Μεταμόρφωση: Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.