ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πέθανε ο Λέζλι Φίλιπς - Σίγησε η φωνη του «καπέλου επιλογής»

O Λέζλι Φίλιπς
O Λέζλι Φίλιπς

ΗΠΑ: Ο πρωταγωνιστής του Carry On, Λέζλι Φίλιπς, η φωνή του «καπέλου επιλογής» στο Χάρι Πότερ, πέθανε σε ηλικία 98 ετών μετά από μακρά ασθένεια.

Ο πρωταγωνιστής του Carry On, Λέζλι Φίλιπς, που έφερε το γέλιο σε όλη τη χώρα, πέθανε σε ηλικία 98 ετών. Γνωστός για τις συνθήματα «Ding Dong», «Well, Hello» και «I Say« ο αγαπημένος Βρετανός ηθοποιός έδινε μάχη με μια μακρά ασθένεια.

Οι νεότεροι θαυμαστές γνωρίζουν τη φωνή του από τις ταινίες του Χάρι Πότερ όπου ήταν ο ήχος του «Καπέλου Επιλογής». Ο Φίλιπς, πρωταγωνιστής 150 ταινιών, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο το 2015 και τα τελευταία χρόνια νοσηλευόταν στο σπίτι του.

Ο γεννημένος στην Τότεναμ θρύλος του κινηματογράφου δούλευε ακόμη πριν από το εγκεφαλικό, ερμηνεύοντας το περίφημο Sorting Hat των ταινιών του Χάρι Πότερ και παίζοντας σε πολλά βρετανικά τηλεοπτικά δράματα, όπως τα Ruth Rendell Mysteries, Revolver και Agatha Christie's Marple.

Γεννημένος στις 20 Απριλίου του 1924 σε μία οικογένεια εργατικής τάξης, έκανε τις πρώτες του κινηματογραφικές εμφανίσεις ως παιδί τη δεκαετία του 1930. Πιστεύεται ότι είναι ο μόνος εν ζωή ηθοποιός που έπαιξε στα Pinewood Studios την πρώτη εβδομάδα μετά το άνοιγμά τους, το 1936.

Το 1943, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, διορίστηκε Ανθυπολοχαγός στο Βασιλικό Πυροβολικό και μετατέθηκε στο Ελαφρύ Πεζικό του Ντάραμ το 1944. Μετά τον θάνατο της Barbara Windsor ,σημαίνει ότι μόνο ο Jim Dale έχει απομείνει από τις ταινίες Carry On που τον έκαναν τεράστιο αστέρι.

Ο Φίλιπς γύρισε την πλάτη του σε μια καριέρα στο Χόλιγουντ για να συμμετάσχει στο καστ των Carry On και να είναι με τη σύζυγό του, Πένυ Μπάρτλι και τα τέσσερα παιδιά τους που επέστρεψαν στην Αγγλία. Είχε παραδεχθεί βέβαια ότι του άρεσε να τον «ειδωλοποιεί» το κοινό και οτι ο ευχόταν οι άνθρωποι να «κοιτάξουν πέρα ​​από το άχαρο τυφλό που έπαιζε».