ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Έφηβη συνάντησε ξανά τον πατέρα της έξι χρόνια μετά την εξαφάνισή της

H Kάιλα την εποχή της εξαφάνισής της
H Kάιλα την εποχή της εξαφάνισής της

ΗΠΑ: Η 15χρονη Κάιλα Ανμπεχάουν που είχε απαχθεί από τη μητέρα της βρέθηκε έξι χρόνια μετά την εξαφάνισή της. Η ιστορία της απαγωγής της είχε εμφανιστεί στη σειρά «Άλυτα Μυστήρια» του Netflix 

Η Κάιλα Ανμπεχάουν 15 ετών σήμερα, εντοπίστηκε στη Βόρεια Καρολίνα αφού φέρεται να είχε απαχθεί από τη μητέρα της το 2017. Η ιστορία της εξαφάνισής της είχε εμφανιστεί στα «Άλυτα Μυστήρια» του Netflix.

Η Κάιλα, η οποία γεννήθηκε στο Ιλινόις, ήταν εννέα ετών όταν εξαφανίστηκε το 2017 ενώ βρισκόταν στη φροντίδα της μητέρας της, Χέδερ. Η αστυνομία του South Elgin είπε ότι εθεάθη για τελευταία φορά στις 4 Ιουλίου 2017. Ο πατέρας της πήγε να την πάρει από το σπίτι της μητέρας της στο Wheaton στις 5 Ιουλίου, αλλά εκείνη δεν ήταν εκεί.

Εκείνη την εποχή, ο πατέρας της είχε την πλήρη επιμέλεια και η μητέρα της είχε μόνο δικαιώματα επίσκεψης. Ακόμα σοκαρισμένος, ο πατέρας της Ράιαν είπε ότι είναι πολύ χαρούμενος που είναι ασφαλής στο σπίτι μετά από τόσα χρόνια. Πάντα είχε την ελπίδα ότι θα συναντούσε ξανά την κόρη του μια μέρα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που η Κάιλα είναι ασφαλής στο σπίτι», είπε ο πατέρας της Ράιαν Ισκέρκα σε δήλωση που κοινοποιήθηκε από το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα & Εκμεταλλευόμενα Παιδιά - μια αμερικανική φιλανθρωπική οργάνωση που παρέχει βοήθεια όταν ένα παιδί που αγνοείται, έχει υποστεί εκμετάλλευση ή έχει ανακτηθεί.

«Θέλω να ευχαριστήσω το Αστυνομικό Τμήμα South Elgin, το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα & Εκμεταλλευόμενα Παιδιά και όλες τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου που βοήθησαν στην υπόθεσή της. Ζητάμε ιδιωτικότητα καθώς γνωριζόμαστε ξανά και πλοηγούμαστε σε αυτή τη νέα αρχή», είπε.

Η εξαφάνισή της Κάιλα ήταν μία από τις πολλές περιπτώσεις που αφορούσαν μία φερόμενη οικογενειακή απαγωγή που παρουσιάστηκε στη σειρά του Netflix τον Νοέμβριο του 2022. Η Χέδερ Ανμπεχάουν 40 ετών, συνελήφθη στο Άσβιλ της Βόρειας Καρολίνας το Σάββατο, σύμφωνα με το NBC. Αναγνωρίστηκε από μια γυναίκα σε ένα κατάστημα ρούχων στο Άσβιλ, η οποία επικοινώνησε με τις αρχές, ανέφερε το NBC Chicago.