ΚΟΣΜΟΣ

Βασιλιάς Κάρολος: Συναγερμός στη Βρετανία μετά τη διάγνωση για καρκίνο – «Βγαίνει μπροστά» ο Ουίλιαμ

Βασιλιάς Κάρολος: Συναγερμός στη Βρετανία μετά τη διάγνωση για καρκίνο – «Βγαίνει μπροστά» ο Ουίλιαμ

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση της ασθένειας του βασιλιά Καρόλου της Βρετανίας που διαγνώστηκε με καρκίνο.

Ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο. Σε αυτή την ανακοίνωση προχώρησαν τη Δευτέρα (5/2) τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσουν τη μορφή της νόσου.

Ο 75χρονος μονάρχης ξεκίνησε τη Δευτέρα «κύκλο θεραπειών, για την έκβαση των οποίων εκφράζει αισιοδοξία και ανυπομονεί να επιστρέψει στα καθήκοντά του το συντομότερο δυνατόν», σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού.

«Συναγερμός» στη Βρετανία

Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ έπεσε σαν «κεραυνός» στα βρετανικά ΜΜΕ τα οποία με έκτακτα ενημέρωσαν το κοινό για την υγεία του βασιλιά Καρόλου.

Το BBC με έκτακτο δελτίο στην τηλεόραση ενημέρωσε το κοινό πως ο βασιλιάς Κάρολος έχει καρκίνο.

Η παρουσιάστρια διάβασε την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ ενώ η ρεπόρτερ σχολίασε πως η βασιλική οικογένεια και ο ίδιος ο Κάρολος σοκαρίστηκαν από τη διάγνωση, που έγινε 17 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. «Πρόκειται για μια δύσκολη περίοδο για τον βασιλιά και την οικογένεια», συμπλήρωσε η παρουσιάστρια.

Ο Κάρολος διαδέχθηκε στον βρετανικό θρόνο τη μητέρα του, Ελισάβετ Β΄, μετά τον θάνατό της τον Σεπτέμβριο του 2022. Παρότι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας αποφεύγουν τη δημοσιοποίηση λεπτομερειών για θέματα υγείας, ο βασιλιάς Κάρολος επέλεξε να γνωστοποιήσει τη διάγνωσή του.

Είχε νοσηλευτεί σε νοσοκομείο

Τον προηγούμενο μήνα είχε νοσηλευτεί για τρεις ημέρες λόγω επέμβασης για καλοήθη υπερπλασία του προστάτη. Κατά τη διάρκεια αυτής της νοσηλείας διαπιστώθηκε όμως «ένα διαφορετικό ζήτημα ανησυχίας. Οι επακόλουθες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου», αναφέρει η ανακοίνωση του παλατιού.

Ο λόγος που ο Βρετανός μονάρχης αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τη διάγνωσή του, εξηγείται στην ανακοίνωση, ήταν για να αποτρέψει τη φημολογία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και να ευαισθητοποιήσει παράλληλα τους πολίτες σχετικά με τον καρκίνο.

Επιστρέφει στα καθήκοντά ο Ουίλιαμ

Η βασιλική ρεπόρτερ του BBC, Λόρα Μπάντοκ, στάθηκε στις δύσκολες ώρες που βιώνει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο οποίος ήδη βρίσκεται αντιμέτωπος με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε η Κέιτ Μίντλετον, η οποία χειρουργήθηκε πρόσφατα στην κοιλιακή χώρα και θα απέχει από τα καθήκοντά της, για τρεις μήνες.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, θα επιστρέψει αυτήν την εβδομάδα στις επίσημες υποχρεώσεις του, τις οποίες είχε αναστείλει λόγω της επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε η σύζυγός του, ανακοίνωσαν σήμερα οι υπηρεσίες του, την ώρα που η Κέιτ συνεχίζει την ανάρρωσή της.

Ο ρόλος της Καμίλα και της υπόλοιπης οικογένειας

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, «οι δημόσιες υποχρεώσεις του Βασιλιά θα αναβληθούν για μία σύντομη περίοδο ανάρρωσης». «Η Αυτού Μεγαλειότητα θα ήθελε να ζητήσει συγγνώμη από όλους εκείνους που μπορεί να απογοητευθούν ή να ενοχληθούν ως συνέπεια. Η βασίλισσα θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά της, αναλαμβάνοντας ένα πλήρες πρόγραμμα δημοσίων εμφανίσεων», επεσήμανε εκπρόσωπος του παλατιού.

Δίπλα στον πατέρα του ο Χάρι

Στη Βρετανία αναμένεται να μεταβεί τις επόμενες ημέρες ο πρίγκιπας Χάρι, προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό του πατέρα του, μεταδίδει το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων PA που επικαλείται πηγή από το περιβάλλον του δούκα του Σάσεξ. Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ έχουν μετακομίσει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπου ζουν με τα δύο παιδιά τους.

Δεν επιστρέφει στο Λονδίνο η Μέγκαν Μαρκλ

Ο δούκας του Σάσεξ φαίνεται πως θα ταξιδέψει μόνος του, καθώς η Μέγκαν Μαρκλ και τα παιδιά τους, Άρτσι και Λίλιμπετ, δεν θα ταξιδέψουν μαζί του, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Οι φήμες λένε ότι οι κακές σχέσεις που είχε διαχρονικά με το παλάτι η σύζυγος του μικρότερου γιου του μονάρχη είναι η αιτία της απόφασης της Μέγκαν, ωστόσο, τίποτα δεν είναι επίσημο ακόμη.

Την περασμένη εβδομάδα, το ζεύγος ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επισκεφθεί τον Καναδά από τη 14η έως τη 16η Φεβρουαρίου, για τους εορτασμούς του Invictus Games Vancouver Whistler 2025.

Σούνακ για Κάρολο: «Ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στο πλευρό του»

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ρίσι Σούνακ, εξέφρασε τις θερμότερες ευχές του για ταχεία ανάρρωση, γράφοντας στα κοινωνικά δίκτυα πως «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα επανέλθει δυνατός σε χρόνο – μηδέν και ξέρω ότι όλη η χώρα τού εύχεται τα καλύτερα».

Το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ

Το μήνυμά του στον Βασιλιά Κάρολο μετά την ανακοίνωση για τον καρκίνο θέλησε να στείλει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Με ανάρτηση στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε λόγο για έναν «υπέροχο άνθρωπο, που γνώρισα καλά στη διάρκεια της προεδρίας μου».

«Όλοι προσευχόμαστε να έχει μία γρήγορη και πλήρη ανάρρωση», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Μπάιντεν για Κάρολο: «Ανησυχώ για εκείνον»

Την ανησυχία του για τον Βασιλιά Κάρολο μετά την ανακοίνωση ότι πάσχει από καρκίνο εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπαίντεν.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων στο Λας Βέγκας εάν έχει κάποιο μήνυμα για τον Βασιλιά, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι μόλις είχε ακούσει για τη διάγνωση. «Ανησυχώ για εκείνον», είπε προσθέτοντας «Ελπίζω να μιλήσω μαζί του σύντομα».

Σχετικές ειδήσεις