ΚΟΣΜΟΣ

Η Τουρκία ζητά την έκδοση δύο ατόμων από τις ΗΠΑ - Προκάλεσαν θανατηφόρο δυστύχημα και διέφυγαν

Η Τουρκία ζητά την έκδοση δύο ατόμων από τις ΗΠΑ - Προκάλεσαν θανατηφόρο δυστύχημα και διέφυγαν

Ο έφηβος και η μητέρα του προκάλεσαν θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στην Τουρκία και διέφυγαν στις ΗΠΑ.

Η Τουρκία ζήτησε την έκδοση ενός εφήβου και της μητέρας του που διέφυγαν στις ΗΠΑ μετά από ένα θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς.

Ο 16χρονος οδηγός, που δεν είχε άδεια οδήγησης, ταυτοποιήθηκε από Τούρκους αξιωματούχους οι οποίοι δημοσιοποίησαν μόνο τα αρχικά του ονόματός του, T.C., επειδή είναι ανήλικος.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στο τροχαίο δυστύχημα, που σημειώθηκε την 1η Μαρτίου στο βόρειο τμήμα της Κωνσταντινούπολης, σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν άλλοι τέσσερις.

Ορισμένα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο 16χρονος έχει διπλή υπηκοότητα - τουρκική και αμερικανική - κάτι που δεν έχουν επιβεβαιώσει οι τουρκικές αρχές.

Ο έφηβος, ο οποίος κατηγορείται για πρόκληση θανάτου από αμέλεια, και η μητέρα του, που διώκεται για βοήθεια σε εγκληματία, ταξίδεψαν αεροπορικώς πρώτα στην Αίγυπτο και μετά στις ΗΠΑ μετά το δυστύχημα, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Η Τουρκία ζήτησε επίσημα την έκδοση των δύο ατόμων από τις ΗΠΑ στις 7 Μαρτίου μέσω διπλωματικών διαύλων και της Interpol, ανέφερε ο Τουντς, προσθέτοντας ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ζήτησε σήμερα πρόσθετα έγγραφα από την Τουρκία.

"Παραδώσαμε όλα τα έγγραφα που ζητήθηκαν. Παρακολουθούμε στενά τη διαδικασία. Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ανταποκριθεί θετικά", συμπλήρωσε.