ΚΟΣΜΟΣ

«Σαφές μήνυμα» του ΟΗΕ προς την Συρία λένε οι Βρετανοί

«Σαφές μήνυμα» του ΟΗΕ προς την Συρία λένε οι Βρετανοί

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ για το «σαφές μήνυμα» που εστάλη σήμερα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στο καθεστώς της Συρίας, και κάλεσε τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να δράσουν για να σταματήσει η σύγκρουση στη Συρία.

Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του πως «Η απόφαση αυτή, που υποβλήθηκε από τη Σαουδική Αραβία και υποστηρίχθηκε από τον Αραβικό Σύνδεσμο, στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι ο κόσμος στέκεται ενωμένος για να καταδικάσει τις συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το συριακό καθεστώς, και να ζητήσει λογοδοσία. Όσο συνεχίζεται η σύγκρουση στη Συρία, η διεθνής πίεση θα εντείνεται», λέει ακόμη ο υπουργός.

«Το ψήφισμα εκφράζει σαφώς την ανάγκη για μια πολιτική λύση, χρειάζεται μια μόνιμη διεθνής πίεση στο καθεστώς για να το υποχρεώσει να ενεργήσει πρώτο, και ο Μπασάρ Ασαντ πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία», δήλωσε. «Θα διπλασιάσουμε τις προσπάθειές τις επόμενες εβδομάδες για να θέσουμε τέρμα στη βία, και καλούμε όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να απαντήσουν στην έκκληση για συντονισμένη δράση που περιέχεται στο παρόν ψήφισμα. Η διεθνής κοινότητα ζητεί το συριακό καθεστώς να κάνει το πρώτο βήμα για να θέσει τέρμα στην αυξανόμενη βία, και καλεί όλα τα μέρη να εφαρμόσουν το σχέδιο πολιτικής μετάβασης των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου», κατέληξε ο Βρετανός Υπ.Εξ.