ΚΟΣΜΟΣ

Βγήκε από το νοσοκομείο η 15χρονη Μαλάλα-θύμα των Ταλιμπάν

Βγήκε από το νοσοκομείο η 15χρονη Μαλάλα-θύμα των Ταλιμπάν

Η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η 15χρονη Πακιστανή που πυροβοληθεί στο κεφάλι από τους Ταλιμπάν επειδή προωθούσε μέσα από το μπλογκ της το δικαίωμα της γυναίκας στην εκπαίδευση.

Η διοίκηση του νοσοκομείου Queen Elizabeth στο Μπέρμιγχαμ της κεντρικής Αγγλίας ανακοίνωσε ότι η 15χρονη πήρε εξιτήριο, αλλά θα πρέπει να εισαχθεί εκ νέου ή αργότερα μέσα στον μήνα ή τον Φεβρουάριο για να υποβληθεί σε επανορθωτική χειρουργική επέμβαση.

Η πακιστανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το κορίτσι το οποίο μεταφέρθηκε στη Βρετανία μία εβδομάδα μετά την επίθεση, στις 9 Οκτωβρίου, θα μπορέσει να παραμείνει στη Βρετανία ύστερα από την απόφαση των αρχών του Μπέρμιγχαμ να προσφέρουν στον πατέρα της εργασία στο προξενείο.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Μαλάλα έβγαινε από το νοσοκομείο μόνο για να συναντήσει τον πατέρα της Ζιαουντίν, την μητέρα της Τουρπεκάι και τους μικρότερους αδελφούς της Κουσάλ και Ατούλ στο σπίτι όπου διέμεναν.

Οι γιατροί περιέγραψαν την ανάρρωσή της ως θεαματική, αλλά είπαν ότι χρειάζεται να υποβληθεί σε νέα επέμβαση για τα τραύματα τα οποία υπέστη κατά την επίθεση.