ΚΟΣΜΟΣ

Συρία, τρομοκρατία και G8 στην ατζέντα του Κάμερον στις ΗΠΑ

Συρία, τρομοκρατία και G8 στην ατζέντα του Κάμερον στις ΗΠΑ

Τη Βοστώνη επισκέπτεται σήμερα ο Ντέιβιντ Κάμερον, για να ενημερωθεί αναλυτικά από το FBI την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στο Μαραθώνιο και τον τρόπο που οι ΗΠΑ την αντιμετώπισαν.


Ο Βρετανός πρωθυπουργός προηγουμένως θα έχει συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα, κατά την οποία θα συζητηθεί η διαμεσολάβηση για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στη Συρία, καθώς και η σύναψη εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-ΗΠΑ.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον προσβλέπει, επίσης, στη βοήθεια του Αμερικανού προέδρου για την προετοιμασία της διάσκεψης της G8 που θα πραγματοποιηθεί στη Βόρεια Ιρλανδία τον επόμενο μήνα, καθώς και στο ότι οι δύο ηγέτες -μαζί με τη Ρωσία- θα συμβάλουν στην εξεύρεση πολιτικής διευθέτησης της συριακής κρίσης.

Η τριήμερη επίσκεψη του Κάμερον θα ξεκινήσει από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον και θα ολοκληρωθεί στη Νέα Υόρκη, όπου αναμένεται να συμμετάσχει στις συνομιλίες στα Ηνωμένα Έθνη με θέμα την επίτευξη συμφωνίας για τους νέους παγκόσμιους αναπτυξιακούς στόχους.

Πριν από την επίσκεψή του, ο Κάμερον είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι για να συζητήσουν για την συριακή κρίση. Εκπρόσωπος του γραφείου του βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε ότι η συζήτηση αφορούσε τρόπους «με τους οποίους η Βρετανία, η Ρωσία και η Αμερική θα μπορούσαν να συνεργαστούν με επιτυχία για τη διοργάνωση ειρηνευτικής διάσκεψης μέχρι τα τέλη του μήνα».