ΚΟΣΜΟΣ

Νέα κατάρρευση πολυκατοικίας στην Ινδία, τουλάχιστον 9 νεκροί (βίντεο)

Νέα κατάρρευση πολυκατοικίας στην Ινδία, τουλάχιστον 9 νεκροί (βίντεο)

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την κατάρρευση ενός υπό κατασκευή κτιρίου στη νότια ινδική πόλη Τσενάι (Μαντράς) ενώ δεκάδες άλλοι μπορεί να είναι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, λίγες ώρες έπειτα από ένα ίδιο δυστύχημα που σημειώθηκε χθες στο Νέο Δελχί.


Η πολυκατοικία κατέρρευσε χθες, Σάββατο, το βράδυ, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την πόλη αυτή του κρατιδίου Ταμίλ Ναντού (νότια Ινδία). Πολλοί εργάτες οικοδομών βρίσκονταν στο εργοτάξιο όταν συνέβη το δυστύχημα.

Εννέα πτώματα ανασύρθηκαν και είκοσι άνθρωποι νοσηλεύονται, δήλωσε ο αστυνομικός Καρούνα Σαγκάρ στο τηλεοπτικό κανάλι NDTV.

"Δεν γνωρίζουμε τον αριθμό των παγιδευμένων", πρόσθεσε ο Σ. Π. Σελβάν, αξιωματούχος των συνεργείων διάσωσης, προς το πρακτορείο ειδήσεων PTI.
Δύο στελέχη της εταιρείας που ήταν υπεύθυνη για την κατασκευή του κτιρίου συνελήφθησαν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Χθες, Σάββατο, μια άλλη πολυκατοικία είχε καταρρεύσει στο Νέο Δελχί, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους, οι πέντε από τους οποίους ήταν παιδιά.

Οι καταρρεύσεις πολυκατοικιών είναι ατυχήματα που συμβαίνουν συχνά στην Ινδία λόγω των χαλαρών κανονιστικών ρυθμίσεων για τις οικοδομές και της μεγάλης ζήτησης για φθηνές κατοικίες. Αυτή ωθεί τους εργολάβους να χρησιμοποιούν κακής ποιότητας υλικά και να προσθέτουν διαδοχικούς ορόφους χωρίς άδεια σε πολυκατοικίες που έχουν ήδη κατασκευάσει.

Στην αρχή της φετινής χρονιάς, περισσότεροι από 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε πολυκατοικία στο κρατίδιο της Γκόα, στη δυτική Ινδία.

Διαβάστε επίσης: Ινδία: Τουλάχιστον 10 νεκροί από κατάρρευση πολυκατοικίας