ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ροχανί καταγγέλει τον ΟΗΕ για αδράνεια στη Λωρίδα της Γάζας

Ο Ροχανί καταγγέλει τον ΟΗΕ για αδράνεια στη Λωρίδα της Γάζας

Την αδράνεια του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών απέναντι "στη σφαγή" των Παλαιστινίων από το Ισραήλ κατήγγειλε ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί.

"Η άγρια επίθεση του στρατού του καθεστώτος αυτού( Ισραήλ), δολοφόνου παιδιών συνεχίζεται με μία πολιτική που αποσκοπεί στη διάπραξη γενοκτονίας, με τη σφαγή των αμάχων και την καταστροφή της υποδομής, των σπιτιών, των ιατρικών κέντρων, των σχολείων και των τεμενών", δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην επιτροπή Παλαιστίνη του Κινήματος των Αδεσμεύτων που συνέρχεται στην Τεχεράνη.

Παράλληλα, κατήγγειλε "την αδράνεια των διεθνών οργανισμών και κυρίως του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που δεν αναλαμβάνουν δράση για να εμποδίσουν τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει το σιωνιστικό καθεστώς".

Ο Χασάν Ροχανί κατήγγειλε επίσης "τη συνέργεια των ΗΠΑ και ορισμένων άλλων χωρών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας" με το Ισραήλ και κάλεσε σε διεθνή κινητοποίηση, κυρίως των χωρών του Κινήματος των Αδεσμεύτων, για τον "τερματισμό των εγκλημάτων πολέμου και της γενοκτονίας που διαπράττονται από το σιωνιστικό καθεστώς".

Διαβάστε επίσης:

Επτάωρη εκεχειρία μετά την παραδοχή-σοκ του Ισραήλ