ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Δυνάμεις των τζιχαντιστών κατέλαβαν στρατιωτική βάση

Συρία: Δυνάμεις των τζιχαντιστών κατέλαβαν στρατιωτική βάση

Το Μέτωπο αλ-Νόσρα, η συριακή πτέρυγα της Αλ-Κάιντα, κατέλαβε σήμερα (15/12/2014)σημαντική βάση του συριακού στρατού στην επαρχία Ιντλεμπ έπειτα από 24ωρη επίθεση, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι δυνάμεις της οργάνωσης κατέλαβαν το κέντρο ελέγχου και θέσεις στο εσωτερικό και πέριξ της βάσης Ουάντι αλ-Ντέιφ, στην πόλη Μααρέτ αλ-Νααμάν, διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

Η νίκη αυτή επιτρέπει στο Μέτωπο αλ-Νόσρα να ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας Ιντλεμπ, που συνορεύει με την Τουρκία.

Εδώ και μερικές εβδομάδες, η συριακή πτέρυγα της Αλ-Κάιντα είχε ήδη καταλάβει θέσεις των αντικαθεστωτικών δυνάμεων σε μεγάλο τμήμα της επαρχίας Ιντλεμπ, η οποία αποτελούσε ισχυρό σημείο των δυνάμεων αυτών που πολεμούν κατά του καθεστώτος της Δαμασκού, έχοντας τη στήριξη της Δύσης.

"Η επέλαση των τζιχαντιστών του Μετώπου αλ-Νόσρα είναι μεγάλης σημασίας και δείχνει στις ανταρτικές δυνάμεις ότι το Μέτωπο ελέγχει αποτελεσματικά τη ζώνη", δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης κατά της στρατιωτικής βάσης, οι δυνάμεις του Μετώπου χρησιμοποίησαν τανκς και βαρέα όπλα που κατέλαβαν τον περασμένο μήνα από το Μέτωπο της Συριακής Επανάστασης, ανταρτικής οργάνωσης που υποστηρίζεται από τη Δύση, σύμφωνα με τον Αμπντέλ Ραχμάν.

Η επαρχία Ιντλεμπ είναι από τις πρώτες οι οποίες κατελήφθησαν από τους σύρους αντάρτες μετά την εξέγερση του 2011 κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Σχετικές ειδήσεις