ΚΟΣΜΟΣ

Σίδνεϊ: Για τέσσερις βόμβες κάνει λόγο ο τζιχαντιστής

Σίδνεϊ: Για τέσσερις βόμβες κάνει λόγο ο τζιχαντιστής

Ο ένοπλος που κρατεί ομήρους σε ένα καφέ του Σίδνεϊ ζήτησε μια σημαία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και υποστηρίζει πως τέσσερις βόμβες έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Κανάλι 10.

Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες αυτές.

Το Κανάλι 10 εξήγησε πως μίλησε "απ' ευθείας" με δύο από τα πρόσωπα που κρατούνται στο εσωτερικό του καφέ, το οποίο βρίσκεται στη Μάρτιν Πλέις, μια πεζοδρομημένη πλατεία στην επιχειρηματική συνοικία του Σίδνεϊ.

"Επιβεβαιώνουν δύο απαιτήσεις του δράστη", ανέφερε το δίκτυο στο λογαριασμό του στο Twitter. "Θέλει να του φέρουν στο καφέ τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους. Η δεύτερη απαίτησή του είναι να μιλήσει στον πρωθυπουργό".

Τα δύο πρόσωπα, δύο γυναίκες, "λένε πως υπάρχουν τέσσερις βόμβες, δύο στο Lindt Cafe και δύο άλλες αλλού στην επιχειρηματική συνοικία του Σίδνεϊ", πρόσθεσε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Εκατοντάδες ένοπλοι αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει το Lindt Chocolat Cafe, όπου όμηροι κρατούν σ' ένα παράθυρο μια μαύρη σημαία με εν μέρει ορατή μια αραβική επιγραφή. Φαίνεται πως πρόκειται για τη σαχάντα, τη μουσουλμανική ομολογία της πίστης: "Δεν υπάρχει Θεός παρά μόνο ο Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο Προφήτης Του".

Πέντε πρόσωπα έχουν καταφέρει να βγουν από το κατάστημα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν διέφυγαν ή αν απελευθερώθηκαν.

Συνεχής ενημέρωση εδώ.