ΚΟΣΜΟΣ

Διέψευσε τις φήμες περί παραίτησης

Διέψευσε τις φήμες περί παραίτησης
Ο Τζούλιο Τρεμόντι, υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας αστειεύτηκε αναφορικά με τις φήμες ότι είναι πιθανό να παραιτηθεί λόγω ενός σκανδάλου.

Ο Τζούλιο Τρεμόντι, υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας αστειεύτηκε αναφορικά με τις φήμες ότι είναι πιθανό να παραιτηθεί λόγω ενός σκανδάλου σχετικά με την διαμονή του σε διαμέρισμα πρώην συνεργάτη του και εργολήπτη δημοσίων έργων, που κατηγορείται για διαφθορά.


«Παραιτήθηκα. . . από ενοικιαστής», είπε ο Τρεμόντι σε συνέντευξη Τύπου χτες. Ο Τρεμόντι, ο οποίος έχει υποσχεθεί να πατάξει την εκτεταμένη φοροαποφυγή, που υποσκάπτει τις προσπάθειες να μειωθεί το μεγάλο δημόσιο χρέος της χώρας, πλήρωνε 1.000 ευρώ την εβδομάδα για το διαμέρισμα, είπε ο πρώην συνεργάτης του Μάρκο Μιλανέζε σε δικαστές στη Νάπολη.


Ο Τρεμόντι, ο οποίος θεωρείται θεματοφύλακας της οικονομικής σταθερότητας της Ιταλίας, δεν έχει εμπλακεί άμεσα στις κατηγορίες περί διαφθοράς σε βάρος του Μιλανέζε και μάλιστα έκτοτε έπαψε να χρησιμοποιεί το διαμέρισμα.


Ο Ουμπέρτο Μπόσι, ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, απέρριψε τις εκτιμήσεις ότι ο Τρεμόντι θα έπρεπε να απομακρυνθεί από το θώκο του λόγω της εν λόγω υπόθεσης, ωστόσο ο Τρεμόντι αντιμετωπίζει πιέσεις από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.