ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη: Μόλυνε επίτηδες 30 γυναίκες με τον ιό HIV

Φρίκη: Μόλυνε επίτηδες 30 γυναίκες με τον ιό HIV

Ισχυρίστηκε ότι δεν συνειδητοποίησε τις συνέπειες των πράξεων του και καταδικάστηκε σε 24 χρόνια φυλακή.

Ο 33χρονος Valentino Talluto μόλυνε σκόπιμα 30 γυναίκες με τον ιό HIV, του οποίου ήταν φορέας. Συγκεκριμένα, προσέγγιζε τα θύματά του μέσω των social media, ανάμεσα στα οποία ήταν και ένα 14χρονο κορίτσι. Ενώ, όπως αναφέρουν τα ιταλικά Μέσα, μία από τις γυναίκες που μολύνθηκε, πέρασε τον ιό και στο μωρό της.

Εκτιμάται ότι είχε έρθει σε επαφή με 53 γυναίκες από το 2016, όταν ανακάλυψε ότι είναι θετικός στον HIV, μέχρι και τη σύλληψή του το 2015. Μάλιστα, από τον ιό μολύνθηκαν και οι σύντροφοι τριών εκ των γυναικών.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του εξέφρασε τη λύπη του για ό,τι είχε συμβεί, τονίζοντας ότι δεν συνειδητοποίησε τις συνέπειες των πράξεών του. Ορισμένα από τα θύματά του ισχυρίστηκαν ότι τον ερωτεύτηκαν πριν τις πείσει να κάνουν έρωτα χωρίς προφυλάξεις. Σε όσες του ζητούσαν να φορέσει προφυλακτικό έλεγε ότι είναι αλλεργικός ή πως είχε μόλις κάνει εξετάσεις και είναι καθαρός από τον ιό.

Όταν οι γυναίκες ανακάλυψαν τυχαία ότι ήταν θετικές στον ιό HIV εκείνος υποστήριζε πως δεν είχε καμία σχέση με αυτό. Ορισμένες γυναίκες παρέμεναν σε σχέση με τον Talluto ακόμα και για μήνες αφότου ανακάλυψαν ότι ήταν θετικές στον ιό. Φέρεται να είχε ακόμα και 6 σχέσεις παράλληλα.

Πολλές γυναίκες ήταν φοιτήτριες, με το μικρότερο θύμα του να είναι ένα 14χρονο κορίτσι και το μεγαλύτερο μια 40χρονη γυναίκα. Όλες μίλησαν για το στίγμα από τον ιό HIV που τους απομάκρυνε ακόμα και από μέλη της οικογένειάς τους.

Πηγή: Dailymail

Σχετικές ειδήσεις