ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο κιθαρίστας των Motorhead Eddie Clarke (Pics+Vid)

Πέθανε ο κιθαρίστας των Motorhead Eddie Clarke (Pics+Vid)

Το τελευταίο επιζών μέλος της πιο γνωστής σύνθεσης της διάσημης βρετανικής μπάντας, Eddie Clarke, πέθανε από πνευμονία σε ηλικία 67 ετών.

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε μέσα από την επίσημη σελίδα των Motörhead στο Facebook, σύμφωνα με την οποία ο Clarke πέθανε ήρεμος στο νοσοκομείο καθώς είχε εισαχθεί με συμπτώματα πνευμονίας.

Ο μουσικός, Edward Allan Clarke γεννήθηκε στο Twickenham της Βρετανίας το 1950 και εντάχθηκε στους Motörhead το 1976. Μαζί με τον ντράμερ Phil Taylor και τον μπασίστα και τραγουδιστή Lemmy, θεωρούνται ότι αποτελούν την πιο καλή σύνθεση του μέταλ συγκροτήματος. Το τρίο κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ το 1977 και δημιούργησε γνωστά μουσικά κομμάτια όπως το Ace of Spades.

motorhead

Ο Clarke εγκατέλειψε τη μπάντα το 1982 και αντικαταστάθηκε από τον κιθαρίστα των Thin Lizzy, Brian Robertson. Έφτιαξε τη δική του ροκ μπάντα, Fastway, στην οποία συμμετείχε και ο μπασίστας των UFO, Pete Way. Η μπάντα κυκλοφόρησε επτά άλμπουμ και έπαιξε σε πολλές συναυλίας ανά τον κόσμο μαζί με τους θρύλους του ροκ, AC/DC.

4999

Ο Clarke ήταν το τελευταίο επιζών μέλος της «κλασικής» σύνθεσης των Motörhead, καθώς ο Φιλ Τέιλορ πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια τον Νοέμβριο του 2015 και ο Λέμι πέθανε από καρκίνο τον επόμενο μήνα.

Πηγή: TheGuardian

Σχετικές ειδήσεις