ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αποκαθίσταται σταδιακά η έκδοση εισιτηρίων για την Ελλάδα από ξένες αεροπορικές εταιρείες

Αποκαθίσταται σταδιακά η έκδοση εισιτηρίων για την Ελλάδα από ξένες αεροπορικές εταιρείες

Αλλάζουν σταδιακά τη στάση τους οι ξένες αεροπορικές εταιρείες που είχαν αναστείλει την έκδοση εισιτηρίων στην Ελλάδα μετά την κήρυξη τραπεζικής αργίας, μετά την απόφαση του Eurogroup να εγκρίνει κατ'αρχήν χρηματοδοτικό πρόγραμμα «γέφυρα» προς τη χώρα μας αλλά και την συνακόλουθη απόφαση της ΕΚΤ να ενισχύσει τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών κατά 900 εκατ. ευρώ μέσω του ELA.

Η γνωστή εταιρεία του Κόλπου, Emirates, αποφάσισε να άρει τους περιορισμούς, επαναφέροντας πλήρως την έκδοση εισιτηρίων στην Ελλάδα από εγχώρια ταξιδιωτικά γραφεία με το καθεστώς που ίσχυε πριν την τραπεζική αργία.

Είχε προηγηθεί η σταδιακή άρση των περιορισμών από την Qatar Airways (του ομώνυμου εμιράτου), ενώ τη σταδιακή άρση των περιορισμών ανακοίνωσε πριν λίγο και η Turkish Airlines.

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines ενημερώνει ότι αποκαθιστά σταδιακά την έκδοση εισιτηρίων μέσω ελληνικών tour operators και ταξιδιωτικών γραφείων.

Όπως αναφέρει, «σε συνέχεια των τελευταίων οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα, η Turkish Airlines είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι αποκαθιστά σταδιακά την έκδοση εισιτηρίων μέσω ελληνικών tour operators και ταξιδιωτικών γραφείων. Επιπρόσθετα, η εταιρεία θα συνεργαστεί μαζί τους για την ελαχιστοποίηση των οικονομικών συνεπειών που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει την έμπρακτη στήριξη της Turkish Airlines στην ελληνική τουριστική βιομηχανία, καθώς η ελληνική αγορά παραμένει βασική προτεραιότητα για την εταιρεία. Στο πλαίσιο αυτό, το επόμενο διάστημα η Turkish Airlines θα αναλάβει νέες πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, ενώ, παράλληλα, μέσα από τα πρόσφατα αυξημένα δρομολόγιά της προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η εταιρεία θα συνεχίσει να μεταφέρει επισκέπτες στην Ελλάδα από 276 προορισμούς σε 110 χώρες».

Σχετικές ειδήσεις