ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: «Φαντασιοπληξία» η βοήθεια χωρίς όρους

Σόιμπλε: «Φαντασιοπληξία» η βοήθεια χωρίς όρους

Η συμμετοχή στο ευρώ συνδέεται με πλεονεκτήματα και προϋποθέσεις, διεμήνυσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Με δήλωσή του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο Σόιμπλε χαρακτηρίζει «φαντασιοπληξία» την εντύπωση ότι κάποιος μπορεί να λαμβάνει βοήθεια χωρίς να πληροί οποιαδήποτε από τις προϋποθέσεις.

«Γνωρίζω πολύ καλά τις θυσίες που απαιτούνται από τον ελληνικό λαό και κατανοώ τον θυμό του» υποστηρίζει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, εκφράζοντας ωστόσο την ακράδαντη πίστη του ότι «η Ελλάδα έχει τις ικανότητες να ξεπεράσει την κρίση».

Γι αυτό, κάλεσε όλους τους υπεύθυνους Έλληνες πολιτικούς από κάθε κόμμα «να πουν στους ψηφοφόρους ότι η συμμετοχή στην ευρωζώνη συνδέεται με πολλά πλεονεκτήματα αλλά και προϋποθέσεις».

Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής «είναι η μοναδική ευκαιρία της Ελλάδας να ανακάμψει οικονομικά και να ξεπεράσει την οικονομική κρίση», κάτι που δεν θα συμβεί εάν δεν εφαρμοστούν οι όροι του.

«Η Ευρώπη είναι έτοιμη να εξακολουθήσει να βοηθά τον ελληνικό λαό» διαβεβαιώνει, προσθέτοντας ωστόσο ότι τα πάντα εξαρτώνται από τους ίδιους τους Έλληνες.