ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Βγήκαν τα... μαχαίρια - Κασσελάκης μαινόμενος, νέα επίθεση από την Έφη Αχτσιόγλου

Newsbomb

eurokinissi

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς σύσσωμη η «Ομπρέλα» αποφάσισε να αποχωρήσει από το κόμμα - Σκληρή απάντηση της Έφης Αχτσιόγλου - Παρελθόν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Τζουμάκας

«Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα». Αυτή η φράση επικρατεί τις τελευταίες στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την «πύρινη» ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, καθώς οι αποχωρήσεις διαδέχονται η μια την άλλη!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε ξανά στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής καλώντας όσους αποχώρησαν και έχουν βουλευτική έδρα να την παραδώσουν ενώ κατέστησε υπόλογους τους «45» της «Ομπρέλας» για την απόφασή τους, προς τους ψηφοφόρους.

Από την άλλη, η Έφη Αχτσιόγλου με ανακοίνωσή της πραγματοποίησε ολομέτωπη επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη, στο οποίο αναφέρει πως ο πρόεδρος της παράταξης «ευτελίζει τη Δημοκρατία και την Αριστερά».

Νωρίτερα με κείμενό της, η «Ομπρέλα» γνωστοποίησε πως τα 45 μέλη της αποτελούν παρελθόν από την Κουμουνδούρου. Μέσα σε αυτούς δυο βουλευτές, εκ των οποίων ο ένας είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Να σημειωθεί πως το πρωί της Κυριακής, αποχώρησε και ο Στέφανος Τζουμάκας...

18:19
Δημήτρης Δρίζος

Το σκίτσο του Αρκά για τις εξελίξεις - Ο διαμελισμένος... Καραγκιόζης

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετράει αποχωρήσεις, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και φυσικά ο Αρκάς δεν θα μπορούσε να μείνει... αμέτοχος!

Ο Αρκάς τις τελευταίες δύο μέρες σχολιάζει με τα σκίτσα του τις αποχωρήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και την διάσπαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο σημερινό του σκίτσο ο Αρκάς δημιούργησε μια φωτογραφία με έναν...διαμελισμένο Καραγκιόζη συνοδεύοντας με την λεζάντα «Καλημέρα».

17:20
Δημήτρης Δρίζος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Διαβάστε όλο το κείμενο της Έφης Αχτσιόγλου

«Είναι μια αδιέξοδη επιλογή που ευτελίζει την Πολιτική, τη Δημοκρατία και την Αριστερά.Το «δημοψήφισμα» καταργεί το κόμμα, την επιτροπή δεοντολογίας, την Κεντρική Επιτροπή. Παραβιάζει το καταστατικό, παρακάμπτει το αρμόδιο όργανο και προκαλεί έναν ακραίο διχασμό. Θα το επαναλάβουμε για μια ακόμα φορά: το δικαίωμα του μέλους και οι πειθαρχικές ποινές δεν είναι υπόθεση διχαστικών «δημοψηφισμάτων». Το κόμμα έχει κανόνες. Όπως έχει και πολιτικό πρόγραμμα. Σε αυτό το κόμμα εξελέγη πρόεδρος ο Στ. Κασσελάκης. Όχι σε κενό. ο Στ. Κασσελάκης δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει αντιδραστικά σχήματα από τη φαρέτρα της alt right και του εγχώριου «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μετώπου: τα κόμματα είναι άρρωστοι οργανισμοί, η αριστερά είναι το άθροισμα των ελίτ και των αποσπασμένων από την πραγματικότητα, ο Ηγέτης είναι ο μόνος που μπορεί να ακούσει τον λαό. Κι αυτό ενώ απευθυνόταν σε ανθρώπους πολλάκις εκλεγμένους από τους συμπολίτες μας σε πολλά επίπεδα».

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το κείμενο

17:11
Δημήτρης Δρίζος

Κασσελάκης για αποχωρήσεις: «Λυπάμαι που δεν σεβάστηκαν τον κόσμο που τους πίστεψε - Να δώσουν πίσω τις έδρες τους»

Στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης, στη σκιά των μαζικών αποχωρήσεων από το κόμμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως δεν θα γίνει δημοψήφισμα πλέον μετά από την αποχώρηση των «45» καλώντας μάλιστα όσους έχουν βουλευτική έδρα να την παραδώσουν.

«Κανείς δεν πρέπει να χειροκροτήσει για την αποχώρηση της Ομπρέλας. Όχι επειδή αισθάνομαι άσχημα, αλλά επειδή κόσμος που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ βάσισε τις ελπίδες του σε αυτούς τους ανθρώπους», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Θέλω να πω στον κόσμο που έχει ευθυγραμμιστεί με αυτή την πρώην τάση, έχετε χώρο εδώ μέσα. Η μόνη τάση είναι η δημοκρατική με τα όργανα. Τους θυμίζω σε όλους τον κώδικα δεοντολογίας που έχουμε. Λέει πως όλοι οι βουλευτές δεσμεύονται στο κόμμα. Επιτέλους σεβαστείτε το κόμμα και τον κώδικα δεοντολογίας που υπογράψατε».

«Δεν θα γίνει δημοψήφισμα. Δεν υπάρχει λόγος. Θα ακολουθήσει ένα κείμενο από την Επιτροπή Απόφασης και σας λέω πως με βρίσκει σύμφωνο η διατύπωση. 'Τα άτομα που εκτοξεύουν ύβρεις και συκοφαντίες δεν μπορούν να εκπροσωπούν το κόμμα'. Οι κυρώσεις επιβάλλονται από την επιτροπή δεοντολογίας», συνέχισε ο κύριος Κασσελάκης.

«Σήμερα αρχίζει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και όπως είπα χθες και το εννοώ, δεν υπάρχει στενός κύκλος. Όποιος θέλει να δουλέψει μπορεί να έρθει. Από αύριο είναι μια νέα μέρα και σας καλώ να αναλάβετε τις ευθύνες σας», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

16:55
Δημήτρης Δρίζος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Νέα ομιλία Κασσελάκη σε λίγα λεπτά

Εν μέσω μαζικών αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης θα ανέβει ξανά στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής

16:45
Δημήτρης Δρίζος

ΣΥΡΙΖΑ: Το κόμμα χάνει δύο βουλευτές - Η Κοινοβουλευτική του ομάδα μένει με 45 βουλευτές

Αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ 45 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος που ανήκαν στην «Ομπρέλα.

Μεταξύ των στελεχών που αποχώρησαν βρίσκονται και δύο βουλευτές, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Πέτη Πέρκα.

Μετά την αποχώρηση της Ομπρέλας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μένει με 45 βουλευτές.

16:27
Δημήτρης Δρίζος

ΣΥΡΙΖΑ: «Έφυγε» η «Ομπρέλα» από το κόμμα

Την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε η «Ομπρέλα», με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το απόγευμα της Κυριακής.

15:42
Διαμαντόπουλος Χρήστος

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων δεν μπορούν να πραγματοποιούνται

«Δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων δεν μπορούν να πραγματοποιούνται. Είναι αποκλειστικά θέμα της Επιτροπής Δεοντολογίας», τόνισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος στην τοποθέτηση του στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ειδικότερα ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «έχουμε πρόεδρο εκλεγμένο από τη βάση μόλις 50 μέρες πριν, δεν μπορεί να μην γίνεται αποδεκτή η εσωκομματική διαδικασία εκλογής από τη βάση. Και δεν μπορεί να υπάρχουν απαράδεκτες δηλώσεις για διαπλοκή κ.α. στο κόμμα». Σημείωσε ότι ταυτόχρονα, «δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτές εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις από θεσμικούς εκπροσώπους του κόμματος, που αντί να ρίχνουν τους τόνους και να προωθούν την ενότητα, να αναπαράγουν και να εντείνουν την εσωστρέφεια που πλήττουν την εικόνα του κόμματος. Όπως οι δηλώσεις που προσβάλλουν το κόμμα και το χαρακτήριζαν πεθαμένο λικέρ».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε ότι υποστήριζε και υποστηρίζει σθεναρά τη διεύρυνση και τον μετασχηματισμό του κόμματος «ώστε να απευθύνεται σε όλο τον προοδευτικό κόσμο από την Αριστερά έως το προοδευτικό κέντρο». «Υποστήριξα από τους πρώτους και υποστηρίζω σθεναρά την εκλογή από τη βάση των μελών του κόμματος», τόνισε, επισημαίνοντας επιπλέον ότι είχε διαγραφεί από την ΚΟ του ΚΙΝ.ΑΛΛ. πριν καν ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών αλλά για την θέση του για τη συμφωνία των Πρεσπών, «μια συμφωνία για την οποία είμαστε περήφανοι και αποτέλεσε και αφορμή για περαιτέρω διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ.».

Είπε ότι στο συνέδριο πέρυσι που ήταν μέλος της Επιτροπής Καταστατικού «για πρώτη φορά προβλέψαμε διαγραφές, που στην Αριστερά και στον ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλεπόταν, με αυστηρές δικλείδες ασφαλείας και με ρητές προβλέψεις μόνο από το όργανο Επιτροπή Δεοντολογίας». Σημείωσε ότι «δημοψηφίσματα για θέματα πειθαρχικών κυρώσεων δεν μπορούν να πραγματοποιούνται. Είναι αποκλειστικά θέμα της Επιτροπής Δεοντολογίας». Πρόσθεσε ότι «το πνεύμα και το γράμμα του ψηφισμένου καταστατικού πριν ένα χρόνο στο Συνέδριο ήταν ότι διαγραφές μπορούν να γίνονται όταν υπάρχουν αυξημένες πλειοψηφίες στο αρμόδιο όργανο και όχι αυτά που έχουν προταθεί από τον πρόεδρο».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος ανέφερε ακόμη ότι «η ομιλία του Προέδρου ήταν σε λάθος κατεύθυνση χθες, δεν ήταν στην κατεύθυνση σύνθεσης» και πως «με εκφράσεις τύπου πέμπτη φάλαγγα δεν γίνεται να προχωρήσουμε μπροστά». «Ο στόχος μας οφείλει να είναι η διεύρυνση, η συσπείρωση και όχι η συρρίκνωση. Όχι το πως θα φύγουν κάποιοι αλλά το πως θα έρθουν πολλοί και θα μεγαλώσουμε. Η ενότητα και όχι η συρρίκνωση», είπε, για να υπογραμμίσει ότι «στόχος μας οφείλει να είναι η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στις ευρωεκλογές, αυτός οφείλει να είναι ο στόχος μας».

15:10
Ευάγγελος Κιουλχατζής

Γιάννης Ραγκούσης: «Εύχομαι ο Κασσελάκης να μην παραδώσει έναν μονοψήφιο και νεκρό πολιτικά ΣΥΡΙΖΑ»

14:56
Βασιλική Ασμανίδου

Επίθεση Μωραΐτη στην Έφη Αχτσιόγλου

Επίθεση στην Έφη Αχτσιόγλου μέσω Twitter εξαπέλυσε ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης αναφορικά με το τηλεφώνημα που η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη υποστηρίζει ότι έγινε.

Ωστόσο, η Έφη Αχτσιόγλου διέψευσε τα περί τηλεφωνήματος που της έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης, λέγοντας πως «δεν θα επιτρέψω να παίζονται παιχνίδια στο όνομά μου και μάλιστα επί προσωπικού».

Η πλευρά Κασσελάκη όμως επέμεινε για το τηλέφωνο, με κύκλους από το περιβάλλον του να σημειώνουν πως υπάρχει καταγεγραμμένη η κλήση. «Δεν χρειάζονται διαψεύσεις όταν υπάρχει η κλήση στις 11:32. Μπορεί να μην το άκουσε ή να ήταν αφόρτιστο το τηλέφωνο», σημειώνουν δηκτικά με την πλευρά Αχτσιόγλου να προχωρά σε νέα διάψευση.

14:31
Ευάγγελος Κιουλχατζής

«Δεν έχει ηγεσία το κόμμα μετά την αποχώρηση Τσίπρα» - Δείτε απόσπασμα από τις δηλώσεις του Στέφανου Τζουμάκα

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved