ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός: Ανησυχία για Χριστούγεννα και Όμικρον – Τι εξετάζεται αν επιδεινωθεί η κατάσταση

Κορονοϊός: Ανησυχία για Χριστούγεννα και Όμικρον – Τι εξετάζεται αν επιδεινωθεί η κατάσταση

Κορονοϊός: Σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκεται η κυβέρνηση αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας εν όψει των εορτών αλλά και της μετάλλαξης Ομικρον.

Όπως ξεκαθαρίζουν από το κυβερνητικό στρατόπεδο νέα περιοριστικά μέτρα δεν θα υπάρξουν και στην τρέχουσα συγκυρία η στρατηγική επικεντρώνεται στην επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης, στο αυξημένο testing και στην αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Η κυβέρνηση ποντάρει στην αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού. Για την ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος «Ελευθερία» εγκαινιάστηκε το νέο mega Εμβολιαστικό Κέντρο στη Γλυφάδα, το οποίο στελεχώνουν υγειονομικοί και λοιπό προσωπικό από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Διαθέτει 16 εμβολιαστικές γραμμές και θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί καθημερινά 1.500-1.800 πολίτες. Για την περαιτέρω επιτάχυνση των εμβολιασμών και την άμεση εξυπηρέτηση των ολοένα και αυξανόμενων ραντεβού, από τις 18 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσουν 24 επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές στο mega Εμβολιαστικό Κέντρο Περιστερίου.

Πάντως οι περιορισμοί που υπάρχουν ήδη για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί δεν θα αλλάξουν. Οι μη εμβολιασμένοι θα κάνουν ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στο σπίτι, αφού δεν μπορούν να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμένους ειδικοί και κυβέρνηση τονίζουν την ανάγκη να υποβληθούν σε testing πριν παραβρεθούν σε κάποια εορταστική εκδήλωση. Με αυτό τον τρόπο από τη μία θα αποφευχθεί η πιθανότητα νόσησης και από την άλλη θα περιοριστεί η διασπορά του ιού.

Αναφορικά με τους ανεμβολίαστους διάφορα σενάρια υπάρχουν στο τραπέζι, χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί αποφάσεις. Ετσι δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα απαιτούμενα τεστ από δύο σε τρία την εβδομάδα για όσους εργαζόμενους δεν έχουν εμβολιαστεί, προκειμένου να εισέλθουν στη δουλειά τους. Επίσης συζητείται οι ανεμβολίαστοι να εισέρχονται στα καταστήματα με τεστ 24 και όχι 48 ωρών που ισχύει σήμερα, ενώ εξετάζεται να τους απαγορευθεί η είσοδος και στους ανοιχτούς χώρους της εστίασης.

Σε ό,τι αφορά τους 60 ετών, όσοι μέσα σε επτά μήνες από τον πλήρη εμβολιασμό τους δεν προχωρήσουν στην πραγματοποίηση της αναμνηστικής δόσης, θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι, καθώς το πιστοποιητικό εμβολιασμού δεν θα ισχύει. Σημειώνεται πως από τις 16 Ιανουαρίου όσοι πολίτες άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί θα πληρώνουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση ΚΑΠΑ Research: Ανατροπή – Μπαίνει σφήνα ο Ανδρουλάκης σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Πώς κόλλησε κορονοϊό ο Γιώργος Τράγκας; Όλη η αλήθεια

Ράδιο Αρβύλα: Αυτή είναι η απόφαση του ANT1 για το μέλλον της εκπομπής