Μητσοτάκης:Σημαντικές οι διαφορές με την Τουρκία, αλλά δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε ένταση

Δήλωση πρωθυπουργού κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας. 

Μητσοτάκης:Σημαντικές οι διαφορές με την Τουρκία, αλλά δεν είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε ένταση
1'

Τη συμφωνία για την προσχώρηση της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ χαιρέτισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, οι εργασίες της οποίας ξεκινούν σε λίγη ώρα στο Βίλνιους της Λιθουανίας, χαιρέτισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Βίλνιους της Λιθουανίας, προσερχόμενος για τη σύνοδο κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Αύριο ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί κατ' ιδίαν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Αναφερόμενος στη συνάντηση, ξέφρασε την ελπίδα να πραγματοποιηθεί ένα πρώτο βήμα επανεκκίνησης των ελληνοτουρκικών σχέσεων, επιμένοντας ότι Ελλάδα και Τουρκία δεν είναι καταδικασμένες να ζουν σε περιβάλλον έντασης.

«Μπορούμε - είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός - δυο ηγέτες με νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή να συμφωνήσουμε σε έναν οδικό χάρτη που θα οδηγήσει στην επίλυση της μιας και μόνης διαφοράς που έχουμε με την Τουρκία, δηλαδή την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ», συμπληρώνοντας πως «Έχει διαμορφωθεί ένα θετικό κλίμα τους τελευταίους μήνες στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας και ευελπιστώ και προσβλέπω ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε πάνω σε αυτό το θετικό κλίμα και να κάνουμε κάποια σημαντικά βήματα προόδου, που θα είναι προς όφελος και των δύο λαών μας».

Τέλος, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία είναι πιο απαραίτητο από ποτέ να επαναβεβαιώσουμε τις θεμελιώδεις δεσμεύσεις μας ως κράτη μέλη του ΝΑΤΟ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
08:34ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο TikToker Manolο