ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο «Ταγματάρχης», ο «Αρχηγός» και ο «Κατηχητής»... παίρνουν σειρά

Ο «Ταγματάρχης», ο «Αρχηγός» και ο «Κατηχητής»... παίρνουν σειρά

Την... τύχη ακόμη 3 βουλευτών της Χρυσής Αυγής κρίνει στις 25 Νοεμβρίου η δικαιοσύνη.

Μετά τις προφυλακίσεις του γ. γ της Χ.Α. Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού. Οι ειδικές εφέτες ανακρίτριες καλούνται να αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των Γιώργου Γερμενή, Στάθη Μπούκουρα και Παναγιώτη Ηλιόπουλου, μετά την απόφαση της Βουλής για άρση της ασυλίας τους.

Ήδη οι τρεις έλαβαν κλήσεις προκειμένου να απολογηθούν για το κακούργημα της «διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ανακρίτριες που ασχολούνται με την υπόθεση, δεν επέλεξαν το δρόμο της έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης, αλλά τη συνήθη διαδικασία της κλήσης σε απολογία, αφού κρίθηκε ότι σε αυτή τη φάση θα εμφανιστούν και ως βουλευτές δεν είναι ύποπτοι φυγής.

Τους τρεις βουλευτές ενέπλεξαν στην «εγκληματική δράση» της Χρυσής Αυγής προστατευόμενοι μάρτυρες.

Ειδικότερα, ο βουλευτής Γ. Γερμενής κατονομάζεται ως «Ταγματάρχης», με κεντρικό ρόλο στην επιλογή και στην εκπαίδευση νεοσυλλέκτων αλλά και στις επιχειρήσεις σε βάρος αλλοδαπών. Ο Σ. Μπούκουρας χαρακτηρίζεται αρχηγός του πυρήνα της Κορίνθου αλλά και «αρχηγός» του κυκλώματος που πουλά προστασία σε μαγαζιά της Κορίνθου, του Ξυλόκαστρου και του Κιάτου, ενώ ο Π. Ηλιόπουλος εκτός από ελέγχους σε πάγκους σε λαϊκές, φέρεται να έκανε και ιδεολογική κατήχηση στους νεοσύλλεκτους.

Διαβάστε επίσης:

Κλήσεις σε απολογία για Γερμενή, Ηλιόπουλο και Μπούκουρα

Άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η Βουλή

Στην Ολομέλεια η άρση ασυλίας της Χρυσής Αυγής

Κασιδιάρης κατά… πάντων στη Βουλή