ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασιδιάρης κατά… πάντων στη Βουλή

Κασιδιάρης κατά… πάντων στη Βουλή

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής απέδωσε τις διώξεις κατά του κόμματός του σε εξωτερικές πιέσεις και συγκεκριμένα από την αμερικανοεβραϊκή επιτροπή, την τρόικα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ο κ. Κασιδιάρης τόνισε ότι οι διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής ξεκίνησαν λίγες μέρες μετά από άρθρο του κατά της ενεργειακής συμφωνίας της Ελλάδας και της Κύπρου με το Ισραήλ και υποστήριξε πως ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, «μίλησε με στοιχεία και είπε πως πίσω από τη δίωξη είναι η τρόικα, η Κομισιόν, οι Αμερικανοί».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, χαρακτήρισε «άθλιο κείμενο» το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χ. Βουρλιώτη βάσει του οποίου διώκεται η ηγεσία του κόμματος.

Αναφερόμενος στην κατάθεση τροπολογιών για την άρση της χρηματοδότησης των κομμάτων που κατηγορούνται για εγκληματικές δραστηριότητες, ο κ. Κασιδιάρης δήλωσε πως η Χρυσή Αυγή δεν πτοείται «γιατί ο αγώνας που κάνουμε δεν είναι για τα χρήματα αλλά για την αρετή».

Ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε μέχρι και την άρση του... τηλεφωνικού απορρήτου του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου διότι, όπως είπε, «είναι μόνιμη πρακτική του να καλεί σε τηλέφωνα δικαστικούς και να τους επιβάλλει την άποψή του. Δεν είναι τυχαίο ότι διόρισε δύο συντοπίτες του Λέσβιους για να επιληφθούν της υπόθεσης».