ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Ρώμη ο Ευ. Μεϊμαράκης

Στη Ρώμη ο Ευ. Μεϊμαράκης

Στη Ρώμη θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προκειμένου να προεδρεύσει από κοινού με την Ιταλίδα ομόλογό του κυρία Λάουρα Μπολντρίνι σε Διεθνή Διάσκεψη που συνδιοργανώνουν στις 13 και 14 Μαρτίου τα δύο Κοινοβούλια.

Θέμα της Διάσκεψης είναι: «Τι συμβολίζει η Ευρώπη. Ανάπτυξη, Απασχόληση, Δικαιώματα: Θα αρθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στο ύψος των περιστάσεων;»

Στους ομιλητές της Διάσκεψης περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο πρώην Πρόεδρος της Κομισιόν κ. Ρομάνο Πρόντι, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ κ. Υβ Λετέρμ, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Γιάννης Δραγασάκης και ο Επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κ. Νιλς Μούιζνιεκς.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Μεϊμαράκης θα μεταβεί στο Στρασβούργο για τις Εργασίες της Συνόδου Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – και χωρών Αφρικής ,Καραϊβικής , Ειρηνικού (Parliamentary Assembly- EU-ACP, όπου θα απευθύνει και την εναρκτήρια ομιλία.

Στη Σύνοδο που θα διεξαχθεί από 17 έως και 19 Μαρτίου θα εξετασθούν ζητήματα αναπτυξιακής πολιτικής, τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα των μεταναστών σε χώρες της Ε.Ε. και της ΑΚΕ, η εξόρυξη πετρελαίου από υποθαλάσσια κοιτάσματα στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης των χωρών ΑΚΕ, η εξάπλωση της τρομοκρατίας, η καταπολέμηση του AIDS κ.α.