ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δικογραφία σε βάρος του Ματθαιόπουλου - Κατηγορείται για ληστεία

Δικογραφία σε βάρος του Ματθαιόπουλου - Κατηγορείται για ληστεία

Στη Βουλή και μάλιστα με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δικογραφία σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου για ληστεία προκειμένου να κριθεί η άρση της ασυλίας του.

Ο κ. Ματθαιόπουλος έχει παραπεμφθεί να δικαστεί στις 30 Απριλίου 2014 ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για ληστεία από κοινού.

Η δίκη αρχικά είχε προσδιοριστεί να διεξαχθεί το 2013, αλλά αναβλήθηκε λόγω της βουλευτικής ιδιότητας του κ. Ματθαιόπουλου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία τον Αύγουστο του 2005, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μαζί με τον Αναστάσιο Τριανταφύλλου και άλλα άτομα, χρησιμοποιώντας σωματική βία και απειλές σε βάρος Έλληνα πολίτη με επικείμενο κίνδυνο κατά της ζωής του, του αφαίρεσαν την τσάντα που κρατούσε. Το περιστατικό έγινε στην περιοχή της Αρχαίας Αγοράς.

Όλοι μαζί πλησίασαν τον Έλληνα (ο οποίος προηγουμένως είχε αντιδράσει καθώς η ομάδα του κ. Ματθαιόπουλου παρενοχλούσε προκλητικά αλλοδαπό), τον περικύκλωσαν, τον έριξαν κάτω, τον κλώτσησαν στο κεφάλι και στο σώμα.

Ένας από την ομάδα, έσπασε ένα μπουκάλι μπύρας δίπλα στο πρόσωπο του Έλληνα ο οποίος ήταν πεσμένος κάτω, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δάκτυλο του αριστερού χεριού.

Στη συνέχεια αφαίρεσαν από τον Έλληνα το τσαντάκι του, που περιείχε ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου, κλειδιά και άλλα προσωπικά του αντικείμενα.

Στην ομάδα του κ. Ματθαιόπουλου, σύμφωνα με την δικογραφία, ήταν και ο ανήλικος τότε Αλέξανδρος Κασιδιάρης, αδελφός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος όμως απαλλάχθηκε με σχετικό βούλευμα.

Διαβάστε επίσης:

Άρση ασυλίας για κακούργημα ζητεί η εισαγγελέας για Κασιδιάρη

Συμπληρωματική απολογία Ρουπακιά για τη δολοφονία του Π.Φύσσα

Νατάσα Λιβάνη: Σοκαριστική πρόβλεψη της αστρολόγου για τον θάνατό της

Αυτός είναι ο Λαμιώτης που θα διασχίσει την Αφρική (pics-vid)

Διεθνής διάκριση για την Κρήτη: Αυτή είναι η απίστευτη καμπάνια (vid)

Βίντεο: Δείτε τη συγκινητική πρόταση γάμου αλά... ελληνικά!

Κρήτη: Πυροβόλησαν 40χρονο επειδή τον επέπληξε για τα… πρόβατα!

Θρηνεί όλη η Κρήτη: Λένε το τελευταίο αντίο στην Φανή (photos)

Η φωτογραφία που σαρώνει στο διαδίκτυο – Αυτός είναι ο έξυπνος Έλληνας

Τα ανεξίτηλα σημάδια της κρίσης: Αύξηση 70% στις αυτοκτονίες

Χαριστική βολή στα νοσοκομεία από Άδωνι: Δίνει το catering σε ιδιώτες