ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή Μιχαλολιάκος, Παππάς, Λαγός

Στη Βουλή Μιχαλολιάκος, Παππάς, Λαγός

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας μεταφέρονται σήμερα, Τετάρτη, από τις φυλακές Κορυδαλλού στη Βουλή οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκος, Γ.Λαγός και Χρ.Παππάς. Αυτή την ώρα μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή. Προβλήματα στην κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από την Βουλή και την πλατεία Συντάγματος.

Οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα βρεθούν ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής που θα αποφασίσει για την εκ νέου άρση της ασυλίας τους για συμπληρωματικές κατηγορίες σε συνάρτηση με την υπόθεση της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

ARAXNH

Ο Ν. Μιχαλολιάκος και ο Γ. Λαγός κατηγορούνται συμπληρωματικά για παράνομη οπλοκατοχή και ο Χρ. Παππάς για κατοχή παράνομου σχεδίου.

Οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ αναμένεται να φθάσουν στη Βουλή περίπου στις 11:30 και σύμφωνα με το σχέδιο που έχει καταρτίσει η ΕΛ.ΑΣ. θα μεταφερθούν με χειροπέδες και όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, όπως συμβαίνει σε κάθε περίπτωση μεταφοράς κρατουμένων.

Τις επόμενες ημέρες η διερεύνηση της υπόθεσης της ΧΑ συνεχίζεται με απολογίες βουλευτών στις ανακρίτριες.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις 6 Ιουνίου θα απολογηθεί ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης, στις 10 του μήνα ο Νίκος Κούζηλος, στις 12 και 13 Ιουνίου θα απολογηθούν η σύζυγος του Μιχαλολιάκου Ελένη Ζαρούλια και ο Μιχάλης Αρβανίτης, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται στις 16 Ιουνίου η απολογία του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, ο οποίος έχει αποχωρήσει από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, μιλώντας ευθέως για παράνομες ενέργειες.

Παράλληλα, προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν οι Γιώργος Γερμενής για τις 17 Ιουνίου, ο Αντώνης Γρέγος για τις 19 Ιουνίου, ο Κώστας Μπαρμπαρούσης για τις 18 Ιουνίου, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος για τις 23 Ιουνίου και ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος για τις 20 Ιουνίου.

Προς το παρόν δεν έχει λάβει κλήση για απολογία ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Αυτη τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση συμπαράστασης για τους προφυλακισμένους βουλευτές της Χ.Α. , έξω από τη Βουλή.

5

Oι κύριοι Μίχος, Παναγιωταρος, Μπαρμπαρουσης και Κασιδιαρης διακρίνονται ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, ενώ η Βουλή έχει μετατραπεί στην κυριολεξία σε απόρθητο φρούριο με ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται ακροβολισμένες περιμετρικά του κοινοβουλίου προκειμένου να αποφευχθούν ενδεχόμενα επεισοδίων.

Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα υπάρχουν στους γύρω δρόμους λόγω της συγκέντρωσης.

Διαβάστε επίσης:

Χρυσή Αυγή: «Την απάντηση την έδωσε ο ελληνικός λαός» - Πήραν προθεσμία