ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Handelsblatt για Μητσοτάκη: Ο αντίπαλος του Τσίπρα που θέλει να αλλάξει την Ελλάδα

Handelsblatt για Μητσοτάκη: Ο αντίπαλος του Τσίπρα που θέλει να αλλάξει την Ελλάδα
EUROKINISSI

Εκτενές αφιέρωμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Ηandelsblatt σημειώνοντας πως «ο συντηρητικός – φιλελεύθερος ηγέτης της αντιπολίτευσης θεωρείται το φαβορί των εκλογών. Ως πρωθυπουργός θέλει να δώσει ώθηση στην οικονομία με μεταρρυθμίσεις και μειώσεις φόρων».

Ο συντάκτης αναφέρεται στο Μοσχάτο όπου βρίσκεται το αρχηγείο της Νέας Δημοκρατίας σημειώνοντας πως «ο τεσσάρων λωρίδων οδικός άξονας που ενώνει την Αθήνα με τον Πειραιά φιλοξενεί επιχειρήσεις και βενζινάδικα και δεν είναι η καλύτερη πλευρά της ελληνικής πρωτεύουσας».

Εκτιμά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έχει πολλές πιθανότητες να μετακομίσει στο Μέγαρο Μαξίμου, την κορυφαία διεύθυνση στην Ελλάδα σε τέσσερις εβδομάδες» καθώς στις δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία προηγείται ξεκάθαρα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλω να σχηματίσω μια δυνατή σταθερή κυβέρνηση η οποία θα κάνει την διαφορά στον οικονομικό τομέα» δηλώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην εφημερίδα και περιγράφει: «με χαμηλούς φόρους, γρηγορότερες μεταρρυθμίσεις και μετασχηματισμό του κράτους θα προσελκύσουμε επενδύσεις και θα πετύχουμε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από τη σημερινή κυβέρνηση».

Ο συντάκτης περιγράφει τον πίνακα του Γιάννη Αδαμάκου που βρίσκεται στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον οποίο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θέλει να πάρει μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου. Τονίζει τα μπλε χρώματα που επικρατούν σε αυτόν σε αντίθεση με τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα που είναι το έντονο κόκκινο.

Εξηγεί πως τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών εντυπωσίασαν ακόμα και συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ σχολιάζοντας τις πρόωρες εκλογές κάνει λόγο για ανακούφιση σε επιχειρηματικούς κύκλους κυρίως επειδή στην χώρα επί μήνες επικρατούσε προεκλογικό κλίμα. Και αναφέρεται στην αντίδραση στο ελληνικό χρηματιστήριο και το επιτόκιο των 10ετών ομολόγων που για πρώτη χωρά είναι κάτω του 3%. «Οι αγορές επιβραβεύουν την επερχόμενη αλλαγή κυβέρνησης» σχολιάζει με ικανοποίηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στόχος μου είναι ετήσιοι ρυθμοί ανάπτυξης 4%» λέει στην Ηandelsblatt χαρακτηρίζοντας τον στόχο ρεαλιστικό «για μια οικονομία που έχασε το ¼ της δυναμικής της στα χρόνια της κρίσης και σήμερα έχει τις μισές επενδύσεις από ότι το ευρωπαϊκό μέσο όρο».

«Θα μειώσουμε την εταιρική φορολογία στο 20% από 28% σήμερα σε δύο χρόνια και την φορολογία στα μερίσματα σε 5% από 10%» εξηγεί ενώ αναφέρει και την μείωση της φορολογίας στα ακίνητα αλλά στον ΦΠΑ. Εντοπίζει τις επενδυτικές ευκαιρίες στον τουρισμό, την ενέργεια και τα logistic όπως επίσης και στον τομέα της υγείας. «Θέλουμε λιγότερο κρατική οικονομία, περισσότερες επενδύσεις και υψηλής ποιότητας νέες θέσεις εργασίας» προσθέτει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας μια νίκη του κόμματος του θα είναι ένα θετικό σήμα στις αγορές αλλά κυρίως μια αλλαγή η σημασία της οποίας ξεφεύγει από τα ελληνικά σύνορα. «Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα στην Ευρώπη στην οποία επικράτησε ο λαϊκισμός το 2015» είπε συμπληρώνοντας: «τώρα είναι η Ελλάδα όπου ο λαϊκισμός ηττήθηκε».

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός Έλληνας ηθοποιός - Κρατούσαν κρυφό το θάνατό του για ένα χρόνο

Όταν η Αθήνα «έλιωσε» - Το «μαύρο» καλοκαίρι και οι 1.300 νεκροί