ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Μέσι: Ξεπέρασε τα 100 γκολ με την Αργεντινή

Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Μέσι: Ξεπέρασε τα 100 γκολ με την Αργεντινή

Χατ τρικ για τον Λιονέλ Μέσι στο φιλικό 7-0 κόντρα στο Κουρασάο, έφτασε τα 102 τέρματα με την Αργεντινή.

Κάθε αγώνας του με την Αργεντινή, είναι γιορτή. Ο Λιονέλ Μέσι αποτελεί την απόλυτη ατραξιόν για τους λατινοαμερικάνους, ειδικά απ’ τη στιγμή που έγινε ποδοσφαιρικός μύθος μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Κι αυτός δεν απογοητεύει τους λάτρεις του. Το έκανε και τα ξημερώματα στον φιλικό αγώνα του «Μονουμεντάλ», κόντρα στο Κουρασάο.

Η «αλμπισελέστε» επικράτησε 7-0. Ο Λέο πέτυχε χατ τρικ. Ιστορικό το πρώτο τέρμα, καθώς ήταν το 100ο που σημείωσε με τη φανέλα της Αργεντινής. Συνεχίζοντας να γράφει ιστορία. Συνολικά έφτασε τα 102 με το εθνόσημο της χώρας του. Μάλιστα το χατ τρικ του πήρε μόλις 18 αγωνιστικά λεπτά (20’, 33’, 37’).

Ο Μέσι λοιπόν είναι ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου που ξεπερνά τα 100 τέρματα με την Εθνική του ομάδα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 121 είναι στην κορυφή, ενώ δεύτερος βρίσκεται ο Ιρανός παλαίμαχος, Αλί Νταεϊ που είχε βάλει 109. Για την ιστορία, οι σκόρερ των άλλων τερμάτων της Αργεντινής στο φιλικό, ήταν οι Νίκο Γκονζάλες, Έντσο Φερνάντες, Άνχελ Ντι Μαρία (πεν.), Γκονσάλο Μοντιέλ.