ΣΠΟΡ

Australian Open: «Βόμβα» από Σίνερ - Απέκλεισε στα ημιτελικά τον Τζόκοβιτς

Australian Open: «Βόμβα» από Σίνερ - Απέκλεισε στα ημιτελικά τον Τζόκοβιτς
EPA/MAST IRHAM, ΑΜΠΕ

Australian Open: Εκτός τελικού, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, έμεινε ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά τη… βόμβα του Γιανίκ Σίνερ.

Ο νεαρός Ιταλός τενίστας ήταν εκπληκτικός στον πρώτο ημιτελικό του Australian Open, μια και επικράτησε 3-1 του επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης και τον υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα έπειτα από έξι χρόνια. Συγκεκριμένα, την τελευταία φορά που ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν κατάφερε να κατακτήσει τη διοργάνωση στη Μελβούρνη, με εξαίρεση το 2022 λόγω κορονοϊού, ήταν το 2018.

Παράλληλα, ο Γιανίκ Σίνερ έβαλε τέλος σ’ ένα τρομερό σερί που «έτρεχε» ο «Νόλε» στο Australian Open με 33 νίκες, μετρώντας και 10 κατακτήσεις του τίτλου στη Μελβούρνη, ενώ ο Σέρβος δεν έχει το… δικαίωμα να διεκδικήσει το 24ο τίτλο σε Grand Slam.

Όσον αφορά στον αγώνα, ο Ιταλός τενίστας μπήκε… φουριόζος και κυριάρχησε στα δύο πρώτα σετ, επικρατώντας 6-1 και 6-2. Στο τρίτο σετ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς αντέδρασε και μείωσε 2-1 κατακτώντας το tie break 7-6 (6), όμως, στο τέταρτο, ο 24χρονος είχε περισσότερες δυνάμεις και πήρε μία τεράστια νίκη 6-3.

Ο Γιανίκ Σίνερ περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στον μεγάλο τελικό του Australian Open από το δεύτερο ημιτελικό μεταξύ του Ντανίλ Μεντβέντεφ, που βρίσκεται στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης και το Αλεξάντερ Σβέρεφ, Νο6 του ταμπλό.

Σχετικές ειδήσεις