ΣΠΟΡ

Πέθανε Ολυμπιονίκης του τζούντο στα 34 μετά από πλαστική επέμβαση

Πέθανε Ολυμπιονίκης του τζούντο στα 34 μετά από πλαστική επέμβαση
Η Μαρισέτ Εσπινόζα Γκονζάλες (δεξιά)
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η πρωταθλήτρια του τζούντο και σταρ των Ολυμπιακών Αγώνων, Μαρισέτ Εσπινόζα Γκονζάλεζ πέθανε σε ηλικία 34 ετών από ανακοπή καρδιάς.

Η Μαρισέτ Εσπινόζα Γκονζάλεζ φέρεται να υποβλήθηκε σε πλαστική επέμβαση μεγέθυνσης στήθους στις 21 Ιανουαρίου, λίγες μέρες πριν συμβεί η τραγωδία.

Ήταν η πρώην νούμερο πέντε του παγκόσμιου πρωταθλήματος το 2011 και ήταν δύο φορές (2013 και 2014) Παναμερικανική Πρωταθλήτρια πριν αποσυρθεί το 2017.

Η «La Mole», όπως ήταν γνωστή, εκπροσώπησε επίσης την Κούβα στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Εκεί νίκησε την Κχάτρι από το Νεπάλ στον πρώτο γύρο του αγώνα των 63 κιλών γυναικών. Ωστόσο, έχασε στον επόμενο γύρο από την Ισραηλινή Γιάρντεν Γκέρμπι, την πιο συχνή αντίπαλό της στην καριέρα της.

Κέρδισε επίσης δύο ασημένια μετάλλια στο ηπειρωτικό πρωτάθλημα τζούντο το 2016.

Η είδηση ​​του θανάτου της Γκονζάλες ήρθε μετά την ανάρτηση του κουβανικού αθλητικού πανεπιστημίου «Manuel Fajardo» στο Facebook την περασμένη Δευτέρα (22/1).

«Το κουβανικό τζούντο είναι σε πένθος καθώς έφυγε από τη ζωή η Μαρισέτ Εσπινόζα Γκονζάλεζ. Η πανεπιστημιακή κοινότητα του κουβανικού αθλητισμού δέχεται την είδηση ​​του θανάτου της εξαίρετης Κουβανής τζούντοκα με πολύ πόνο. Ήταν μόλις 34 ετών».

Σχετικές ειδήσεις