ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παραολυμπιακοί 2016: Οι εννέα σούπερσταρς των Αγώνων που πρέπει να παρακολουθήσεις (Pics)

Παραολυμπιακοί 2016: Οι εννέα σούπερσταρς των Αγώνων που πρέπει να παρακολουθήσεις (Pics)

Τα ξημερώματα της Πέμπτης (ώρα Ελλάδας) η ολυμπιακή φλόγα θα ανάψει στο θρυλικό Μαρακανά σηματοδοτώντας την έναρξη των 15ων Θερινών Παραολυμπιακών Αγώνων.

Στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού που θα συμμετέχουν 4.300 αθλητές από 162 χώρες, αξίζει να παρακολουθήσετε τους παρακάτω «σούπερσταρς» που αναμένεται να σας εντυπωσιάσουν με το ήθος και τις επιδόσεις τους.

001 copy copy

Jason Smyth



Ο δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης στα 100 και 200 μέτρα θεωρείται ένας σταρ του στίβου, επιπέδου Γιουσέιν Μπολτ.
Ο 29χρονος σπρίντερ είναι νομικά τυφλός, αλλά κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ των 10,45 δευτερόλεπτων στην κατηγορία 100μ Τ13.

002

Gordon Reid



Ο Βρετανός Gordon Reid μπορεί σήμερα να είναι τρίτος στην κατάταξη της Αντισφαίρισης με Αμαξίδιο, αλλά οι πρόσφατες επιδόσεις του 24χρονου τον φέρνουν ως φαβορί για την πρώτη θέση.

003

Andre Brasil



Στο Λονδίνο το 2012, ο Μπραζίλ κέρδισε τρία χρυσά και δύο αργυρά μετάλλια στην κατηγορία S10 και στο Ρίο αναμένεται να διαπρέψει, υποβοηθούμενος από την ηθική υποστήριξη των συμπατριωτών του.

004

Alex Zanardi



Ως πρώην οδηγός της Formula 1, ο Ζανάρντι είναι σίγουρα ένας σούπερ σταρ. Έπειτα από ένα ατύχημα το 2001 στο οποίο έχασε τα πόδια του, ο 49χρονος κυριαρχεί πλέον στο άθλημα της παρα-ποδηλασίας.

005

Ryley Batt



Ως παγκόσμιοι πρωταθλητές των Παραολυμπιακών, οι Αυστραλοί αποτελούν αναμφίβολα την ομάδα που κάποιος πρέπει να νικήσει στο ράγκμπι με αναπηρική καρέκλα για να έχει κάποιες ελπίδες για μετάλλιο, και ο Batt είναι παίκτης-αστέρι τους.

Eίναι ο νεαρότερος παίκτης που αγωνίστηκε στο συγκεκριμένο άθλημα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, ξεκινώντας σε ηλικία μόλις 15 ετών στην Αθήνα το 2004.

006

Hannah Cockroft



Παρά τα 24 της χρόνια η Hannah Cockroft κυριαρχεί στους αγώνες Τ34 με αναπηρική καρέκλα, με επτά χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα IPC και δύο χρυσά στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012.

007

Zahra Nemati



Αυτή η 30χρονη Ιρανή έχει αναδειχθεί δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια τοξοβολίας στην κατηγορία W2.

008

Natalia Partyka


Η Partyka έχει κερδίσει κάθε τίτλο του πινγκ πονγκ από την πρώτη φορά που πήρε μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 - και είναι μόνο 27 ετών.

009

Yakubu Adesokan


Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ο Adesokan έθεσε ένα νέο ρεκόρ στην άρση βαρών στην κατηγορία κάτω των 49 κιλών.

Αν και το παγκόσμιο ρεκόρ του στα 176 κιλά έχει έκτοτε σπάσει, ο 35-χρονος από Νιγηρία είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής που θα διεκδικήσει ξανά την πρώτη θέση.

Σχετικές ειδήσεις