ΥΓΕΙΑ

Διαμαρτυρία ΠΟΕΔΗΝ: «Έχτισαν» την είσοδο του «Δρομοκαΐτειου» (pics)

Διαμαρτυρία ΠΟΕΔΗΝ: «Έχτισαν» την είσοδο του «Δρομοκαΐτειου» (pics)

Την είσοδο του «Δρομοκαΐτειου» Ψυχιατρικού Νοσοκομείου «έχτισαν» το πρωί της Δευτέρας (23/04), εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόπειρα του υπουργείου Υγείας να κλείσει -όπως υποστηρίζουν- τα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

Με τον τρόπο αυτό, οι διαμαρτυρόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ, απέκλεισαν την εφημερία, στο πλαίσιο στάσης εργασίας, που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία για σήμερα από τις 08:00 έως τις 12:00.

dromokaiteio htisimo3

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για τις επικείμενες αλλαγές στη λειτουργία των ψυχιατρικών νοσοκομείων, κάνοντας λόγο για «συρρίκνωση -κλείσιμο του «Δρομοκαϊτείου».

Αναφέρει, επίσης, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι «η παραχώρηση της ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης (Ξενώνες - Οικοτροφεία - Κέντρα ψυχικής Υγείας) αρχικά στις ΥΠΕ και στη συνέχεια σε ΜΚΟ και την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ), αλλά και η κατάργηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κλινών που διατίθενται για την εφημερία, οδηγώντας τους χρήστες υπηρεσιών στα χέρια ιδιωτικού τομέα και τους εργαζόμενους σε αβέβαιο εργασιακό μέλλον».

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Μπαλταδώρος: Αποκάλυψη «βόμβα» για τα αίτια της πτώσης του Mirage – Έγγραφο – ντοκουμέντο

Τι σημαίνει το όνομα Γεώργιος - Έξι πράγματα που δεν ξέρατε