Τα πρώτο «ηλιακό» android κινητό

Τα πρώτο «ηλιακό» android κινητό
Το βασικότερο πρόβλημα των «έξυπνων» κινητών, είναι η διάρκεια της μπαταρίας. Με βαριά χρήση, ένα κινητό το οποίο «κουβαλάει»...

Το βασικότερο πρόβλημα των «έξυπνων» κινητών, είναι η διάρκεια της μπαταρίας. Με βαριά χρήση, ένα κινητό το οποίο «κουβαλάει» λειτουργικά σύστημα android, με το ζόρι κρατάει μία μέρα.
Την λύση έφερε το νέο Umeox Apollo το οποίο εκμεταλλεύεται την δύναμη του ήλιου και φορτίζει, καθώς στην πλάτη του έχει ηλιακές κυψέλες.
Το πιο σημαντικό είναι πως με δυόμιση ώρες έκθεσης στον ήλιο, η μπαταρία κρατάει 1 ολόκληρη μέρα.
Αυτό για χρήστες που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι αρκετά δελεαστικό καθώς η χώρας μας είναι τυχερή από άποψη ηλιοφάνειας ενώ φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε και τα οφέλη που έχει στο περιβάλλον η χρήση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας.
Στα τεχνικά του χαρακτηριστικά, πέραν του λειτουργικού android που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι 2.3, διαθέτει οθόνη 3.2” ανάλυσης 320 x 480. Ο αποθηκευτικός του χώρος είναι 1GB (αρκετά ικανοποιητικός), ενώ διαθέτει και υποδοχή για κάρτα μνήμης microSD. Η κάμερα του είναι 3MP χωρίς φλας, Bluetooth 2.1 + A2DP, υποδοχή ακουστικών 3.5mm και ραδιόφωνο FM.

Άλλο ένα δέλεαρ είναι η τιμή του η οποία αναμένεται στα 150 ευρώ.
Στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε πότε θα μας έρθει (μπορείτε να το βρείτε on line), αλλά είναι σίγουρα μια εναλλακτική και οικολογική λύση.

 

Αναλυτικά, τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

 

Video 1

Τα πρώτο «ηλιακό» android κινητό