ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σε δίκη για μη υποβολή «πόθεν έσχες» παραπέμπεται ο Χαρδούβελης

Σε δίκη για μη υποβολή «πόθεν έσχες» παραπέμπεται ο Χαρδούβελης

Ο εισαγγελέας Δρακουμάτσος, με βούλευμα που εξέδωσε την 01/09/2016, παραπέμπει σε δίκη τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, για τη μη υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες» αναφορικά με τα οικονομικά έτη 2011 και 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ, ο κ. Χαρδούβελης φέρεται να μην είχε υποβάλει δηλώσεις «πόθεν έσχες» ενόσω εκτελούσε χρέη διευθυντή στο Γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα, η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής είχε παραπέμψει τον κ. Χαρδούβελη στη Δικαιοσύνη για το ποσό των 362.417 ευρώ που έβγαλε στο εξωτερικό με 56 μεταφορές κεφαλαίων με ποσά που κυμαίνονταν από 7.700 έως 9.800 δολάρια.

Βάσει, μάλιστα, του πορίσματος της Επιτροπής, ζητήθηκε η παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών για τα ακόλουθα:

- Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.

- Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έχει εντοπιστεί να μην έχει καταθέσει, ως όφειλε, δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης κατά τα έτη 2011 και 2012.

Ρoή Ειδήσεων