ΕΘΝΙΚΑ

«Θα αλλάξουμε όνομα όταν η κόρη του Βενιζέλου γίνει Μις Κόσμος!»

«Θα αλλάξουμε όνομα όταν η κόρη του Βενιζέλου γίνει Μις Κόσμος!»

Μία εξωφρενική και άκρως προσωπική επίθεση και μάλιστα στο παιδί του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών και Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, εξαπέλυσε το κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης των Σκοπίων και ΓΓ Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της γείτονος, Γιόβαν Αντόνοφσκι!

Η γελοιότητα των Σκοπιανών γίνεται ολοφάνερη πλέον, ακόμα και στους θερμούς υποστηρικτές τους, ειδικά αυτούς από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, για το μέγεθος, το ήθος και την στιβαρότητα των απόψεών τους, από παραδείγματα σαν αυτά, με πρωτοφανείς επιθέσεις στην ...κόρη(!!!) ενός άλλου Υπουργού Εξωτερικών!

Ήθος χαμαιτυπείου ίσου με το «κύρος» της κυβέρνησης της βαλκανικής ντίσνεϋλαντ που ηγούνται, ξεπερνώντας κάθε όριο, διπλωματίας αλλά ακόμα, ακόμα και ανδρισμού! Ό,τι και να μπορεί κάποιος να προσάψει στον Ευάγγελο Βενιζέλο, σε αυτό δεν έχει και δεν πρέπει να έχει κανέναν χώρο η σύζυγός του, η κόρη του και γενικότερα η οικογένειά του, όπως ισχύει για όλους, τουλάχιστον στον πολιτισμένο κόσμο! ...Δηλαδή όχι σε αυτόν που ανήκουν οι βαλκανικές καρικατούρες της κυβέρνησης Γκρούεφσκι!

Ενδεικτική λοιπόν αυτού του «αρνητικού» κλίματος που καλλιεργείται στα Σκόπια για την επικείμενη επίσκεψη του κ. Βενιζέλου στην ΠΓΔΜ, είναι ανάρτηση του Γενικού Γραμματέα της Γραμματείας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της χώρας, Γιόβαν Αντόνοφσκι, στον λογαριασμό του στο facebook, στην οποία αναφέρει: «Μήνυμα για τον Βενιζέλο: Η Μακεδονία θα αλλάξει το όνομά της, όταν η κόρη σου γίνει Μις Κόσμος!». Παρατίθεται η φωτογραφία με το post του Γιόβαν Αντόνοφσκι στον λογαριασμό του στο facebook:

Capture

Η ιστοσελίδα των Σκοπίων «NovaTV» (η οποία σε γενικές γραμμές ασκεί κριτική στην κυβέρνηση του Ν. Γκρούεφσκι) σχολιάζει ότι ο κ. Αντόνοφσκι, με το «ασυνήθιστο αυτό διπλωματικό καλωσόρισμα προς τον κ. Βενιζέλο», σκοπεύει ίσως να αυξήσει τη δημοτικότητά του εντός του κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE, στο οποίο ανήκει o ίδιος, ενώ πιθανότατα επιχειρεί να προσελκύσει και ψηφοφόρους στο κόμμα κατά την προεκλογική περίοδο.

«Ωστόσο», σημειώνει η ιστοσελίδα, «το δικό μας καθήκον ως ΜΜΕ είναι να προειδοποιήσουμε ότι αυτά τα άνοστα «διπλωματικά» μηνύματα εκ μέρους υψηλόβαθμων κρατικών λειτουργών μετατρέπονται σε νέο όπλο για την ελληνική διπλωματία στις προσπάθειές της να ενισχύσει τη θέση υπεροχής της αναφορικά με τη Μακεδονία σε διεθνές επίπεδο».

Και σε αυτό έχει απόλυτο δίκιο το σκοπιανό μέσο ενημέρωσης, αφού όντως ξεγυμνώνει πλήρως την «ποιότητα» των ...«συνομιλητών»..

venizelos600 210212

Οι εμπαθείς αναφορές στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου συνεχίζονται και με αυτόν τον τρόπο «υποδέχονται» τα κρατικά και φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, αλλά και κυβερνητικοί παράγοντες της χώρας, την επικείμενη επίσκεψη του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών στα Σκόπια, στο πλαίσιο περιοδείας του σε πρωτεύουσες των Δυτικών Βαλκανίων, με την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ.

Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται, κατά το διάστημα από 18 έως 21 Φεβρουαρίου, να επισκεφθεί το Βελιγράδι, την Ποντγκόριτσα, την Πρίστινα, τα Σκόπια, τα Τίρανα και ίσως και το Σεράγεβο. Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Πόποσκι, δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων ότι συναντήθηκε την Τρίτη στις Βρυξέλλες με τον Έλληνα ομόλογό του, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να έρθει στα Σκόπια, την επόμενη Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τον κ. Πόποσκι, το ζήτημα της ονομασίας δεν αναμένεται να κυριαρχήσει στην επίσκεψη αυτή του κ. Βενιζέλου στα Σκόπια.

Nikola Poposki Tallinnas 2012

«Πιστεύω ότι το διμερές ζήτημα δεν έχει μεγάλες προοπτικές να τεθεί σε αυτό το πλαίσιο (σσ της επίσκεψης του κ. Βενιζέλου) επειδή η τρέχουσα στρατηγική της Ελλάδας είναι να αποφευχθεί η συζήτηση επ' αυτού, ενώ θα δοθεί έμφαση (σσ εκ μέρους του κ. Βενιζέλου) στον ρόλο και τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ» δήλωσε ο κ. Πόποσκι. Τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, με αφορμή τις δηλώσεις αυτές του κ. Πόποσκι εκτιμούν ότι «είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Βενιζέλος κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια δεν θα κομίσει τίποτα καινούργιο».

Ο φιλοκυβερνητικός και μεγαλύτερος σε τηλεθέαση ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων «Σίτελ» σχολιάζει ότι ο κ. Βενιζέλος, κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια «θα επαναλάβει, με διπλωματικό τρόπο, τη στήριξη για τις διαδικασίες ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης της Μακεδονίας και ταυτοχρόνως θα επαναλάβει τις «κόκκινες γραμμές» για το όνομα για το οποίο η Ελλάδα διατείνεται ότι δεν συνιστά διμερές πρόβλημα». Η κρατική τηλεόραση της ΠΓΔΜ σχολιάζει ότι «ο κ. Βενιζέλος, με την κίνησή του αυτή να επισκεφθεί τα Σκόπια, επιχειρεί απλώς να συγκαλύψει τη συμπεριφορά του πρωθυπουργού της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αγνοεί τις προσκλήσεις για συνάντηση εκ μέρους του Μακεδόνα πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι».

Διαβάστε επίσης:

Σκόπια: Το VMRO-DPMNE επανεμφάνισε τον Ήλιο της Βεργίνας

«Τα Σκόπια ζητούν βοήθεια από τις ΗΠΑ για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ»

Μακέιν: Γιατί το «Μακεδονία» προσβάλλει τους Έλληνες;

Dnevnik: Τα Σκόπια ζητούν «μυστική διπλωματία» για επίλυση ονόματος

«Έκοψε» τον εθνικό ύμνο των Σκοπίων ο Αβραμόπουλος

«Σλαβικό Μανιφέστο»: «Επικίνδυνες οι θέσεις της Ελλάδας»

Πρώην πρωθυπουργός Σκοπίων:«Nα παραιτηθούμε από το όνομα «Μακεδονία»

ΠΓΔΜ: Ο Σαμαράς απέρριψε πρόταση συμμετοχής σε πάνελ με τον Γκρουέφσκι

Δείτε τη νέα πρόκληση των Σκοπιανών!

Γκρούεφσκι στο CNN: Η Ελλάδα εμποδίζει την ένταξη Σκοπίων στην ΕΕ

Νέο προκλητικό μνημείο στα Σκόπια με τον «Ήλιο της Βεργίνας»