LIVE BLOG -Νέα Σμύρνη: Σοβαρά επεισόδια σε πορεία κατά της αστυνομικής βίας- Τραυματίες αστυνομικοί

Κατσαρέλη Σοφία

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 09/03 στη Νέα Σμύρνη στο περιθώριο πορείας κατά της αστυνομικής βίας. 

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηαν στη Νέα Σμύρνη, στο περιθώριο της πορείας κατά στης αστυνομικής βίας.

Ομάδα συγκεντρωμένων πέταξε μολότοφ και καπνογόνα κοντά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, με τους αστυνομικούς να απαντούν, κάνοντας χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Ακολούθησε πανδαιμόνιο, με τα επεισόδια να κρατούν για ώρες και νέο γύρο έντασης να ξεσπά στην πλατεία και τους γύρω δρόμους, όπου οι πέτρες και οι μολότοφ έπεφταν «βροχή».

Από τα επεισόδια τραυματίστηκε σοβαρά ένας 24χρονος αστυνομικός. Οι δράστες της επίθεσης τον έριξαν κάτω από τη μηχανή και τον χτύπησαν με μανία, εγκαταλείποντάς τον αιμόφυρτο. Μεταφέρθηκε στο 401 ΓΣΝΑ όπου νοσηλεύεται, έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, τραυματίστηκαν ακόμη τρεις αστυνομικοί, ελαφρά.

Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις μέσω του LIVE BLOG του Newsbomb.gr.

22:56
Κατσαρέλη Σοφία

Ηρέμησαν τα πνεύματα στην περιοχή - Βομβαρδισμένο τοπίο η Νέα Σμύρνη

Η κατάσταση στην περιοχή έχει εκτονωθεί, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που κράτησαν ώρες.

Το Newsbomb.gr σας μετέφερε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από το σημείο.

22:31
Κατσαρέλη Σοφία

Νέα Σμύρνη: Βίντεο ντοκουμέντο - Αστυνομικοί εντοπίζουν νεαρό σε πολυκατοικία και ακολουθεί χαμός...

Το διαδίκτυο κατακλύζεται από βίντεο με αστυνομικούς να κάνουν «βίαιες» - όπως καταγγέλλουν – προσαγωγές νεαρών που μετά τις συμπλοκές κατέφυγαν σε πολυκατοικίες για να γλυτώσουν τη σύλληψη.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter, διακρίνονται αστυνομικοί να εντοπίζουν νεαρό σε παρτέρι πολυκατοικίας και να τον σπρώχνουν βίαια, ενώ όπως αναφέρεται ξυλοκοπήθηκε.

Στο βίντεο ακούγονται κάτοικοι της περιοχής να φωνάζουν και να βρίζουν τους αστυνομικούς για να αφήσουν ελεύθερο τον νεαρό.

Δείτε το βίντεο εδώ!

22:10
Κατσαρέλη Σοφία

Τα νεότερα για την υγεία του 24χρονου αστυνομικού

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ φέρει τραύμα στο δεξί μέρος του κεφαλιού και τα πόδια, και αιμορραγούσε αρκετά σοβαρά, αλλά είχε τις αισθήσεις του.

Αγωνιώδεις ήταν οι κραυγές από συναδέλφους του για ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που ήρθε μετά από μισή ώρα. Διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

22:00
Κατσαρέλη Σοφία

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για τα επεισόδια

«Στις 8.00 ώρα σήμερα (Τρίτη 9 Μαρτίου 2021), μετά από κάλεσμα διαφόρων Οργανώσεων, Συλλόγων, Σωματείων και Συλλογικοτήτων πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (5.000) περίπου ατόμων, στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Την 18.45 ώρα, (3.000) άτομα περίπου από τους συγκεντρωμένους πραγματοποίησαν πορεία μέσω των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου, Εφέσου και Πλαστήρα με κατεύθυνση το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης.

Πλησιάζοντας τον αστυνομικό φραγμό προ του Τμήματος, ομάδα (400) περίπου ατόμων που προηγείτο της πορείας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας στα χέρια τους μολότοφ, φωτοβολίδες, καπνογόνα, καδρόνια, μπετόβεργες και άλλα αντικείμενα ανέπτυξε ταχύτητα και επιτέθηκε με σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση των αναγκαίων μέσων τους απέκρουσε.

Στη συνέχεια οι επιτιθέμενοι χωρίσθηκαν σε ομάδες και συνέχισαν επιθέσεις με πρωτοφανή σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, προκαλώντας παράλληλα φθορές σε καταστήματα, αυτοκίνητα και άλλες εγκαταστάσεις.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να απαντήσουν με λελογισμένη χρήση δακρυγόνων λόγω του πυκνοκατοικημένου της περιοχής και με ρίψεις νερού.

Πραγματοποιήθηκαν μέχρι στιγμή (10) συλλήψεις (...)».

21:57
Κατσαρέλη Σοφία

Νέα Σμύρνη: Προσαγωγές μετά τα επεισόδια - Μεγάλες ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα από την περιοχή, έχουν προκληθεί ζημιές σε πολλά αυτοκίνητα και καταστήματα, ενώ νεαροί χρησιμοποίησαν πέτρες και κομμάτια από τα πεζοδρόμια, που έσπασαν ή από σημεία που εκτελούνται έργα.

21:47
Κατσαρέλη Σοφία

Τέσσερις οι τραυματίες αστυνομικοί - Διέφυγε τον κίνδυνο ο 24χρονος

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης μεταβαίνουν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για να ενημερωθούν από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού της Ομάδας ΔΡΑΣΗ που τραυματίστηκε σήμερα από ομάδα κουκουλοφόρων κατά την διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Ο αστυνομικός, πάντως, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι υπάρχουν και άλλοι τρεις αστυνομικοί τραυματίες, αλλά ελαφρά.

21:37
Κατσαρέλη Σοφία

Ήρεμα τα πράγματα στην πλατεία αυτή τη στιγμή

Τα πνεύματα στην πλατεία και τους γύρω δρόμους φαίνεται να έχουν ηρεμήσει εδώ και λίγη ώρα.

Στο σημείο και η ΟΠΚΕ.

Άγνωστος αριθμός προσαγωγών.

21:31
Κατσαρέλη Σοφία

Νέο βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. - «Βροχή» από πέτρες και μολότοφ εναντίον αστυνομικών

Νέο βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. από τον πρώτο γύρο των επεισοδίων.

21:19
Κατσαρέλη Σοφία

Μητσοτάκης: Να επικρατήσει αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία - Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά

«Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, απόψε, στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες. Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει. Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά», δηλώνει ο πρωθυπουργός και συνεχίζει:

«Δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας. Και σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω».

21:13
Κατσαρέλη Σοφία

Βίντεο της ΕΛ.ΑΣ.: Αστυνομικοί δίνουν τις πρώτες βοήθειες στον 24χρονο τραυματία

Σε νέο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται ο 24χρονος τραυματίας αστυνομικός, να έχει τις αισθήσεις του, ενώ συνάδελφοί του βρίσκονται στο πλευρό του, περιμένοντας το ασθενοφόρο.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved