ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη: Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίες στα σοβαρά επεισόδια (pics+vids)

Νέα Σμύρνη: Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίες στα σοβαρά επεισόδια (pics+vids)

Επεισόδια ξέσπασαν το απόγευμα της Τρίτης (09/03) επί της οδού Πλαστήρα κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν πολίτες στη Νέα Σμύρνη ενάντια στην αστυνομική βία.

Φωτογραφίες, βίντεο: Λευτέρης Παρτσάλης, Σπύρος Βελισσάρης

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης μετέβησαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για να ενημερωθούν από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού της Ομάδας ΔΡΑΣΗ που τραυματίστηκε σήμερα από ομάδα κουκουλοφόρων κατά την διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.

Ο αστυνομικός, πάντως, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι υπάρχουν και άλλοι τρεις αστυνομικοί τραυματίες, αλλά ελαφρά, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πώς τραυματίστηκε ο αστυνομικός

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ένας αστυνομικός της Ομάδας ΔΡΑΣΗ τραυματίστηκε, όταν δέχτηκε χτυπήματα από ομάδα κουκουλοφόρων. Ασθενοφόρο παρέλαβε τον τραυματία, μετά από αγώνα δρόμου για να φτάσει στο σημείο. Αρχικά έφθασε ένας διασώστης με μοτοσικλέτα και στη συνέχεια το ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές από την Αστυνομία, ο αστυνομικός τραυματίστηκε μεν σοβαρά έχει όμως τις αισθήσεις του και σύμφωνα με τους γιατρούς δεν διατρέχει κίνδυνο.

Λίγο πριν από τις 21:00 έγινε γνωστό ότι τραυματίστηκε και δεύτερος αστυνομικός.

Τα εκτεταμένα επεισόδια συνεχίστηκαν και λίγο πριν τις 21.00 το βράδυ στα στενά της Νέας Σμύρνης που μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια λίγο πριν τις 21.00 στη Gallery:

Το χρονικό

Τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη πορεία διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία στην πορεία, κατά τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας συμμετείχαν πάνω από 5.000 άτομα. Όταν έφθασαν στο Αστυνομικό Τμήμα μια ομάδα βγήκε από την πορεία και επιτέθηκε σε βάρος των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν εκεί από νωρίς, πετώντας εναντίον τους μολότοφ, φωτοβολίδες πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Η αστυνομία απάντησε με χρήση χημικών, χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και ρίψη νερού με το ειδικό όχημα Αίαντα, διαλύοντας την πορεία, αλλά τα επεισόδια συνεχίστηκαν στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι πριν από τα επεισόδια και ενώ η πορεία ήταν σε εξέλιξη η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που απεικονίζουν άτομα με μπετόβεργες μέσα στην πορεία, καθώς και σάκους με βόμβες μολότοφ που κατασχέθηκαν πριν από την πορεία.

Δείτε τη φωτογραφία:

Νωρίτερα, άνθρωποι κάθε ηλικίας, ανοικτές συνελεύσεις πολιτών και άλλες συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, για να διαμαρτυρηθούν για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας, με αφορμή τα περιστατικά που συνέβησαν την Κυριακή κι έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

Εκατοντάδες άνθρωποι βρέθηκαν στην πλατεία, υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική βία.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση στη Gallery:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Σμύρνη: Αυτός είναι ο τραυματίας αστυνομικός - Ποια η κατάστασή του - «Θα τον σκότωναν»