ΕΛΛΑΔΑ

Με «λελογισμένο ρίσκο» η απόφαση για τα καταστήματα - Τι αποκάλυψε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Με «λελογισμένο ρίσκο» η απόφαση για τα καταστήματα - Τι αποκάλυψε ο Άδωνις Γεωργιάδης
INTIME

Καταστήματα: Στις 11 το πρωί θα ανακοινωθεί «το σενάριο με το μικρότερο δυνατό ρίσκο» αποκάλυψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι τα μέτρα που ανακοινώνονται θα έχουν μια χρονική διάρκεια ικανή να βάλει τέλος στην καθημερινή σεναριολογία που προκαλεί σύγχυση.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι θα υπάρξει ρύθμιση για να τη δίκαιη λειτουργία χονδρικής και λιανικής, ενώ ξεκαθάρισε ότι τα εμπορικά κέντρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

Click away

Όσον αφορά το click away διευκρίνισε ότι ότι δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν όλα τα καταστήματα, παρά μόνο όσα έχουν είσοδο στο δρόμο.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «υπάρχει πρόβλεψη και για τα καταστήματα που δεν έχουν e-shop. Είμαστε μια κυβέρνηση για όλους, όχι μόνο για τους μεγάλους. Θα τα ανακοινώσουμε όλα συγκροτημένα».

Όπως αποκάλυψε «καταλήξαμε σε αυτό που μπορεί να γίνει. Συζητήσαμε πολλές ώρες με τους λοιμωξιολόγους».

Απηύθυνε τέλος προειδοποίηση ότι θα πρέπει να αποφευχθούν οι εικόνες χάους που παρατηρήθηκαν έξω από τα Harrods στο Λονδίνο μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Τι εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι

Τα μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας εισηγήθηκαν πολύ προσεκτικά βήματα για το άνοιγμα της αγοράς, καθώς παραμένει μεγάλη η πίεση στο σύστημα υγείας.

Συγκεκριμένα οι παράγοντες που προβλημάτισαν τους επιστήμονες ήταν τρεις:

  • Το επιδημιολογικό φορτίο που επιμένει σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αναζωπυρώνεται κι όλα, όπως στη Δυτική Αττική
  • Η συνεχιζόμενη πίεση στο Σύστημα Υγείας και οι μεγάλοι αριθμοί διασωληνωμένων
  • Το αρνητικό τεστ με τα εποχικά καταστήματα και συνολικά με την πώληση εποχικών ειδών. Οι ουρές στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα ήταν μεγάλες.
  • Αρχικά, οι λοιμωξιολόγοι - στην πλειοψηφία τους ήταν αντίθετοι στο να ανοίξει οτιδήποτε. Ωστόσο, στην απόφασή τους, εμφανίζονται πιο ελαστικοί, λόγω και της πίεσης που υπάρχει στον πληθυσμό, αλλά και της πρόθεσης της κυβέρνησης να δώσει μία ανάσα στην αγορά.

Υπό αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση φαίνεται ότι κατέληξε στην απόφαση να ανοίξει τα κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλεία και τα μικρά καταστήματα με τη μέθοδο του click away.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανοίγει τα… χαρτιά της και τα καταστήματα η κυβέρνηση - Σήμερα τα αποκαλυπτήρια για την αγορά