ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Μαθήτρια έγινε δεκτή στο ΜΙΤ με πλήρη υποτροφία

Μαθήτρια Βόλος υποτροφία
Η Κωνσταντίνα Ρασβάνη

Δεκτή με πλήρη υποτροφία από το ΜΙΤ έγινε μια μαθήτρια από το 1ο Λύκειο Βόλου

Στιγμές χαράς ζει μια μαθήτρια από Λύκειο του Βόλου η οποία κατάφερε να γίνει δεκτή με πλήρη υποτροφία στο ΜΙΤ, το διάσημο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης.

Το όνομα της Κωνσταντίνας Ρασβάνη φιγουράρει εδώ και λίγα 24ωρα στη λίστα με τους λιγοστούς φοιτητές (4%) που γίνονται δεκτοί κάθε χρόνο στο ΜΙΤ.

Η κλίση της Κωνσταντίνας στις θετικές επιστήμες ήταν κάτι που φάνηκε από νωρίς καθώς στα χρόνια της στο Γυμνάσιο διακρίθηκε σε διαγωνισμούς της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, σε διαγωνισμούς πληροφορικής ως μέλος της εθνικής ομάδας, ενώ παράλληλα έχει λάβει διπλό μετάλλιο στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και στη Βαλκανιάδα Νέων.

Η νεαρή κοπέλα από τον Βόλο είχε γίνει δεκτή και σε μαθηματικό καλοκαιρινό camp, το PROMYS του Oxford University.

H Kωνσταντίνα Ρισβάνη δήλωσε κανονικά συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, παράλληλα όμως κατέθεσε αιτήσεις σε κάποια από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr η Κωνσταντίνα, πέραν του ΜΙΤ, έχει γίνει επίσης δεκτή από το Princeton και το Rice, το όνειρό της, όμως, και η πρώτη της επιλογή ήταν η φοίτηση στο διάσημο τεχνολογικό ινστιτούτο.

Προκειμένου να κάνει το όνειρο πραγματικότητα, η μαθήτρια από τον Βόλο έστειλε βιογραφικό, συστατικές επιστολές, έλαβε μέρος σε εξετάσεις, έδωσε συνεντεύξεις και κατάφερε να εξασφαλίσει πλήρη υποτροφία, με την οποία θα καλυφθούν το κόστος των σπουδών της, η διαμονή και η διατροφή της στην Αμερική.

«Είμαι πολύ χαρούμενη. Ευτυχισμένη γιατί οι κόποι μου έπιασαν τόπο. Μέσα Αυγούστου θα φύγω για να εγκατασταθώ στην Μασαχουσέτη», ανέφερε η Κωνσταντίνα.

Η Κωνσταντίνα, η οποία δεν σκοπεύει να μπει στην διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων τον Ιούνιο, ευχαρίστησε «τους καθηγητές του 1ου ΓΕΝ Βόλου, το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και όλους όσοι με βοήθησαν».

Από την πλευρά της η διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου, Παρασκευή Λοντρίδου, επισημαίνει για τη νεαρή μαθήτριας που πήρε υποτροφία στο ΜΙΤ ότι «πρόκειται για ένα μαθηματικό μυαλό, ένα χαρισματικό παιδί, με εξαιρετικό ήθος που είναι ταγμένη στην επιστήμη. Ελπίζουμε ως καθηγητές να βάλαμε ένα λιθαράκι στην επιτυχία της και ευχόμαστε πραγμάτωση των στόχων της».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης στο Newsbomb.gr: Νωρίς για το Πάσχα στο χωριό - Δουλεύουμε για να ανοίξει η εστίαση