ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: Ακίνδυνη η μετάλλαξη στην Κρήτη αν «τρέξει» ο εμβολιασμός

Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: Ακίνδυνη η μετάλλαξη στην Κρήτη αν «τρέξει» ο εμβολιασμός
InTime

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας στη χώρα εμφανίστηκε στο Newsbomb.gr ο καθηγητής πνευμονολογίας ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, τονίζοντας πως η απάντηση σε όλα τα προβλήματα που προκύπτουν από την COVID-19 είναι ο γρήγορος εμβολιασμός των πολιτών.

Με αργό, αλλά σταθερό, ρυθμό μειώνονται τα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά στη χώρα. Ο δείκτης θετικότητας παραμένει κάτω από το 4% που αποτελεί όριο… συναγερμού, ενώ η διαδικασία του εμβολιασμού στη χώρα προχωρά για να «χτιστεί» το πολυπόθητο τείχος ανοσίας. Τα εμβόλια αποτελούν και τη λύση σε κάθε πρόβλημα που έρχεται να «βάλει» η πανδημία, όπως, ανέφερε στο Newsbomb.gr ο καθηγητής πνευμονολογίας ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Είμαι αισιόδοξος για την εξέλιξη της πανδημίας, ειδικότερα αν εμβολιαστούμε πιο γρήγορα. Κυρίως οι μεγαλύτερες ηλικίες θα πρέπει πάση θυσία να εμβολιαστούν καθώς αυτοί οι άνθρωποι είναι που κινδυνεύουν περισσότερο. Αν προχωρήσουμε γρήγορα με τον εμβολιασμό, θα πάμε καλύτερα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλακόπουλος.

Παρά τη γενικότερα βελτιωμένη εικόνα, ωστόσο, επικρατεί ανησυχία για τις μεταλλάξεις στη χώρα. Ειδικότερα για το στέλεχος που εμφανίστηκε στην Κρήτη, υπήρξε έντονος προβληματισμός, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο δεν χρειάζεται πανικός.

«Δεν υπάρχει κανένας σοβαρός κίνδυνος από το μεταλλαγμένο στέλεχος που εντοπίστηκε στην Κρήτη. Προσομοιάζει με αυτό που είχε εντοπιστεί στο κέντρο της Αθήνας, είναι λιγότερο ακίνδυνο από το Νοτιοαφρικάνικο και δεν νομίζω ότι θα επικρατήσει», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η βασική άμυνα και απέναντι στις μεταλλάξεις, είναι ο γρήγορος και μαζικός εμβολιασμός των πολιτών».

Σχετικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία, επεσήμανε πως «προφανώς και είναι βελτιωμένη, φαίνεται και στα δεδομένα καθώς έχουμε μικρότερη προσέλευση ασθενών στα νοσοκομεία, λιγότερους νοσηλευόμενους και σε απλές κλίνες και σε κλίνες ΜΕΘ και είναι διαρκώς βελτιούμενο το υγειονομικό αποτύπωμα».

Τέλος σε ερώτηση για το αν ελλοχεύει ο κίνδυνος, μετά το «άνοιγμα» του τουρισμού και της οικονομίας, να δούμε μια επανάληψη της «έκρηξης» της πανδημίας όπως τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, ήταν κατηγορηματικός. «Εάν εμβολιαστούμε, δεν θα έχουμε σε καμία περίπτωση έναν Σεπτέμβριο και έναν Οκτώβριο σαν τον περσινό».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ο σαρωτικός ανασχηματισμός στον καιρό του κι οι εκλογές στην ώρα τους...