ΕΛΛΑΔΑ

Ζακ Κωστόπουλος: Υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο από τις κακώσεις, κατέθεσε ο ιατροδικαστής στη δίκη

Ζακ Κωστόπουλος: Υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο από τις κακώσεις, κατέθεσε ο ιατροδικαστής στη δίκη

Παράλληλα ο ιατροδικαστής ξεκαθάρισε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος δεν αντιμετώπιζε κάποιο ιατρικό πρόβλημα εξαιτίας του οποίου θα μπορούσε να επέλθει ο θάνατος του

Ισχαιμικό επεισόδιο εξαιτίας των κακώσεων που υπέστη διαπίστωσε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς σύμφωνα με όσα κατέθεσε σήμερα στη δίκη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

«Ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος έκανε ένα ισχαιμικό επεισόδιο από τις κακώσεις χωρίς να προσδιορίζεται ποια ήταν αυτή που το προκάλεσε. Επίσης αποκλείστηκαν με τις εξετάσεις άλλοι μηχανισμοί που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτό. Έχω ξαναδεί με ένα ξυλοδαρμό κάποιος να κάνει ισχαιμικό και να καταλήξει, δεν είναι όμως συχνά. Δεν διαπιστώσαμε άλλη παθολογία» ανάφερε ο ιατροδικαστής.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι ο νεαρός ακτιβιστής δεν αντιμετώπιζε κάποιο ιατρικό πρόβλημα εξαιτίας του οποίου θα μπορούσε να επέλθει ο θάνατος του 33χρονου. «Είχε πολλά σημεία εξόδου. Είχε βαθιές εκδορές τραύματα στα χέρια στο κεφάλι. Εκδορές και τραύματα που με οποίο μηχανισμό και αν έγιναν, είναι τραύματα που μερικά από αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να βγει αίμα. Η ιατροδικαστική διερεύνηση έχει σαν στόχο να συνδυάσει τα αντικειμενικά ευρήματα με την αιτία θανάτου» ανέφερε. Απαντώντας σε ερώτηση του εισαγγελέα σχετικά με το εάν κάποιος που πάσχει από καρδιακά νοσήματα θα φαινόταν στην ιατροδικαστική έκθεση, ο μάρτυρας απάντησε θετικά.

Εισαγγελέας: Δεν είχε προβλήματα καρδιάς. Η λιπώδης εμφάνιση του ήπατος μπορεί να έχει σχέση με την ρήξη μυοκαρδίου;

Μάρτυρας: Όχι. Στα 22 χρόνια ποτέ δεν έχουμε θεωρήσει ότι είναι αιτία θανάτου.

Νωρίτερα, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε φίλη του Ζακ Κωστόπουλου, με την οποία συνομιλούσε τηλεφωνικά λίγη ώρα πριν δεχθεί επίθεση στην οδό Γλάδστωνος. «Λίγες ώρες πριν μου είχε τηλεφωνήσει και μιλούσαμε περί ανέμων και υδάτων αλλά άρχισα να αντιλαμβάνομαι ότι ήθελε να φαίνεται ότι μιλούσε. Μου είπε ότι περίμενε έναν φίλο του, του είπα να κλείσουμε δύο φορές και μετά μου είπε «σε παρακαλώ μην κλείσεις το τηλέφωνο». Του είπα να γυρίσει σπίτι γιατί πολλές φορές είχε δεχθεί μπούλιινγκ και φοβήθηκε. Τον άκουσα να λέει σε κάποιον: «Κύριε, μπορώ να σας ρωτήσω κάτι» και έκλεισε το τηλέφωνο και δεν με ξαναπήρε. Τον κάλεσα αργότερα αλλά ήταν κλειστό και θεώρησα ότι του είχαν κλείσει το τηλέφωνο. Είχαμε μόνο μια διαφωνία γιατί ήπιε το βράδυ δυο μπύρες. Εγώ θυμάμαι τον τρόμο που είχε στη φωνή του» περιέγραψε η μάρτυρας.

Η μάρτυρας υποστήριξε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας, τονίζοντας: «Είμαι κάθετη για αυτό. Ανησυχούσα για την υγεία του, όπως για όλο τον κόσμο. Δεν ήταν ότι ο Ζαχαρίας δεν ήταν καλά. Δεν θέλω ο δικός μου χαρακτήρας να οδηγήσει στο να βγει λάθος εντύπωση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Έρχονται αλλαγές στον τρόπο που ψωνίζουμε στα σούπερ μάρκετ

Θεοφάνους: «Είδα τη μητέρα του Παντελίδη πάνω από το μνήμα να καταριέται εμένα και τα παιδιά μου»

Δίκυκλα από 100 ευρώ: Πώς θα τα αποκτήσετε - Δείτε όλη τη λίστα με τα οχήματα και τις τιμές