ΕΛΛΑΔΑ

Καπραβέλος: Έχει ήδη γίνει επιλογή ασθενών για τις ΜΕΘ

Καπραβέλος ΜΕΘ ασθενείς
Σε ασφυκτική πίεση οι ΜΕΘ σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο.
INTIME/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/φωτογραφία αρχείου

Ο Νίκος Καπραβέλος μίλησε για την πίεση που δέχονται οι ΜΕΘ και για τις επιλογές που καλούνται να κάνουν.

Ο διευθυντής Β΄ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μίλησε για την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας.

Ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, τόνισε ότι «είναι τέτοια η πίεση και τόσο αυξημένες οι ανάγκες που δεν υπάρχει Σύστημα Υγείας που να μπορεί να τις αντιμετωπίσει. Γι’ αυτό πρέπει πάση θυσία να ελεγχθεί η μόλυνση στην Κοινότητα. Ποτέ δεν είναι αργά να εμβολιαστούμε».

Ακόμη, τόνισε ότι πρέπει «Να επισπεύσουμε την τρίτη δόση και τη δεύτερη δόση της Johnson, δεδομένου πως όσο ο ιός διασπείρεται και μεταλλάσσεται, παρακάμπτει την ανοσία».

Ο κ. Καπραβέλος αναφέρθηκε και στο τεράστιο ηθικό ζήτημα αφενός «να κλείνουν ΜΕΘ σε άλλους ασθενείς και αφετέρου να επιλέγονται ασθενείς. Γιατί όταν ακούμε ότι υπάρχουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ, σημαίνει ότι έχει ήδη γίνει επιλογή».

Σε αυτή τη φάση, όπως είπε, πως έχουμε ξεπεράσει το στάδιο της επιλογής ασθενών και πια διασωληνώνονται ασθενείς σε Τμήματα, χειρουργεία, ακόμη και διαδρόμους αν χρειαστεί. Γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει πίεση στους ανεμβολίαστους για να προστατευθούν και περιορισμοί στην κινητικότητα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, όπου υπάρχει συνωστισμός με υποχρεωτικές μάσκες παντού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χατζηδάκης: Κοινωνικό μέρισμα σε εργαζόμενους - Τι είπε για τις εκκρεμείς συντάξεις

Μαραθώνιος Αθήνας 2021: Νικητής ο Κώστας Γκελαούζος - Έσπασε ρεκόρ 17 ετών

Κοντογεώργης στο Newsbomb: Σκέψη για υποχρεωτική τρίτη δόση στους άνω των 65 σε κλειστούς χώρους