ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα - Άγνωστο περιστατικό με την Τζωρτζίνα: Μετά από ανακοπή καρδιάς, επανήλθε με εγκεφαλική βλάβη

Πάτρα - Άγνωστο περιστατικό με την Τζωρτζίνα: Μετά από ανακοπή καρδιάς, επανήλθε με εγκεφαλική βλάβη
Υπέστη ανακοπή καρδιάς και για οκτώ λεπτά την θεωρούσαν νεκρή, αλλά οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν

Πάτρα: Η 9χρονη Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 είχε θεωρηθεί νεκρή από ανακοπή και όταν επανήλθε, απέκτησε μόνιμη βλάβη

Ένα ακόμα περίεργο περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο, με τον θάνατο των τριών μικρών κοριτσιών της οικογένειας, στην Πάτρα, μέσα μάλιστα σε μόλις τρία χρόνια.

Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για τους θανάτους της Μαλένας (3,5 ετών), της Ίριδας (βρέφος μόλις επτά μηνών) και της Τζωρτζίνας (εννέα ετών) και οι γιατροί αφήνουν ανοιχτό κάθε σενάριο.

Το άγνωστο περιστατικό με την 9χρονη Τζωρτζίνα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, τον Απρίλιο του 2021, δηλαδή έναν μήνα μετά τον θάνατο της -μόλις 7 μηνών- Ίριδας, η Τζωρτζίνα διακομίσθηκε με σπασμούς στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, όπου υποβλήθηκε σε πλήρη καρδιολογικό έλεγχο.

Ξαφνικά, και ενώ ήταν μόνη της στον θάλαμο (σ.σ. «απουσίαζαν οι γιατροί, την συνόδευε η μητέρα της» ανέφερε το ρεπορτάζ) έπαθε ανακοπή καρδιάς.

Οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν μέσα σε οκτώ λεπτά, όμως το κοριτσάκι υπέστη εγκεφαλοπάθεια. Έπειτα από αυτό το επεισόδιο, της τοποθετήθηκε απινιδωτής -σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο Ιωάννης Παπαγιάννης, παιδοκαρδιολόγος και διευθυντής παιδοκαρδιολογικού τμήματος του Ωνασείου, που φρόντισε την Τζωρτζίνα όταν βρισκόταν στο νοσοκομείο της Αθήνας, δήλωσε πως είχαν γίνει όλες οι εξετάσεις για την τοποθέτηση απινιδωτή, το 2021.

«Δεν ανευρέθη απολύτως τίποτα. Ήταν όλα φυσιολογικά, άριστη καρδιά, άριστο καρδιογράφημα. Μετά την τοποθέτηση του μηχανήματος, παρακολουθούσαμε το παιδί από μακριά. Με μία συσκευή που λαμβάναμε από το μηχάνημα παίρναμε στοιχεία για το αν υπήρχε επικίνδυνη δραστηριότητα. Το παρακολουθούσαμε από τον Ιούνιο του 2021 μέχρι την ημέρα του θανάτου. Η συσκευή δεν έδειξε καμία απολύτως σοβαρή αρρυθμία» είπε ο κ. Παπαγιάννης.

«Να σας απαντήσω στα καρδιολογικά, το παιδί δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα επιφάνειας, που μπορεί να προκαλέσει αιφνίδιο θάνατο. Δεν αποκλείω τίποτα άλλο. Η ανακοπή καρδιάς είναι το τελικό στάδιο μετά απ' οτιδήποτε σοβαρό. Αν λείπει το οξυγόνο στον άνθρωπο, θα σταματήσει η καρδιά. Δεν είχε καρδιακό πρόβλημα, το είχαμε ελέγξει από κάθε πλευρά» προσέθεσε.

Πριν από ένα μήνα, τον Ιανουάριο του 2022, η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στην Αθήνα για νευρολογικό έλεγχο εξαιτίας της εγκεφαλοπάθειας και κατέληξε στις 29 του μηνός, μέσα στο δωμάτιο του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Πάτρα: Οι τελευταίες ώρες της Ίριδας - Θρίλερ με το θάνατο των τριών παιδιών

Παιδοκαρδιολόγος για 9χρονη Τζωρτζίνα στο Newsbomb.gr: Δεν βρήκαμε σαφή καρδιολογική αιτία θανάτου

Πάτρα: Ρεπορτάζ Newsbomb.gr για τα νεκρά κοριτσάκια: Ρεαλιστικό κάθε σενάριο – Ίσως γίνει εκταφή